Post | april 2021 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

Even voorstellen: Melvin Dijkema

Melvin

Mijn is Melvin Dijkema ik ben in 1981 geboren en getogen in Winterswijk. Ik heb een grote passie voor muziek en vind het leuk om te voetballen of een potje FIFA te spelen op de PlayStation. Na een roerige jeugd heb ik mijn opleiding sociaal cultureel werk afgerond en ben ik in Deventer aan de slag gegaan als jongeren(opbouw)werker bij Raster. Ik heb daar de afgelopen jaren in diverse wijken en op scholen gewerkt. 

Mijn rol was in het begin om in contact te komen met de jongeren die elkaar op straat ontmoeten. Vanuit dat contact ging ik op zoek naar de behoeften en vraag die jongeren hadden in de vrije tijd. Om ze daarna weer te activeren om zelf deze ideeën om te zetten tot acties. 

 

Ik ben altijd bezig geweest met het ontwikkelen van talenten vanuit de behoeften van de doelgroep. Ik heb met vele organisaties mogen samenwerken, waarin ik het altijd belangrijk vond om de stem van de jongere te laten horen en hen hun kwaliteiten m.b.t. talent te laten ontwikkelen. 

Zodoende dat ik nu ook al zo'n 10 jaar samenwerkte met de vrijwilligerscentrale. Jaarlijks was ik aanwezig om de maatschappelijke stage markt om jongeren een stageplek te bieden vanuit het jongerenwerk. Een aantal voorbeelden daarvan zijn de knoppencursussen waar jongeren ouderen leren om te gaan met mobiel en laptop, buurtfeest organiseren voor kinderen, of begeleiden van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi.

 

Naast dat ik met jongeren heb gewerkt, heb ik ook veel gedaan rondom het thema inclusie en diversiteit. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht wie of wat je bent. Ik focus me altijd op de talenten en mogelijkheden van mensen en probeer van daaruit mensen te verbinden. 

 

Met deze achtergrond ben ik vanaf 1 april gestart als projectleider Maatschappelijke Dienst Tijd binnen Deventer Doet. Ik mag mij bezig gaan houden met 2 MDT projecten. 1 daarvan is Impacter Deventer, waar ik samen met een team van 3 jongerencoaches op zoek gaan naar de talenten en behoeften jongeren. Vanuit die behoefte maken de jongerencoaches matches met organisaties waar jongeren hun maatschappelijke diensttijd uitvoeren. Het 2e project is Music Moves, waar we aan de hand van muziek jongeren en andere doelgroepen met elkaar in verbinding willen brengen.

 

De komende weken zullen jullie daar meer van horen, want dan worden de projecten gelanceerd. Wil je meer weten? Ik ben onder andere te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn via Melvin Dijkema.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vaker op pad dankzij ANWB Automaatje Deventer

| Nieuwsbrief
ANWB AutoMaatje Deventer is gestart. Minder mobiele inwoners van de gemeente Deventer krijgen hiermee meer ...
Lees meer

Column: First Dates en AutoMaatje

| Nieuwsbrief
De telefoon gaat. Mijn collega pakt met enige routine de telefoon op. “Goedemorgen kan ik u misschien helpen” ...
Lees meer

Buurtfabriek Voorstad blij met Deventer Doet

| Nieuwsbrief
Deventer Doet is er voor vrijwilligers, maar ook voor vrijwilligersorganisaties. De laatsten kunnen bij ...
Lees meer