Waarderingsprijzen 2021

Deventer Doet geeft bloemen!

Op dinsdag 7 december geven we iedereen de gelegenheid om iemand te bedanken met een bos bloemen. 500 bossen bloemen worden deze dag uitgedeeld. Opgeven voor een bos bloemen kan vanaf 1 oktober 2021.


Je buurman die altijd voor iedereen klaar staat? De tennisvereniging die zich zo inzet om ieder jaar weer een spektakel te maken van de toernooien? Die ene vrijwilligster die iedere week wandelt met ouderen? Of de groene vrijwilligers die zorgen dat jij heerlijk van de natuur kunt genieten? Je kent er vast wel één!

Vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET

In Deventer zijn héél veel vrijwilligers actief. Enthousiaste, creatieve, sportieve, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Juist in deze tijd beseffen we hoe onbetaalbaar het werk van vrijwilligers is. Hoogste tijd om hen dus eens in het zonnetje te zetten! Wil jij meedoen met de campagne #WATJIJDOET en laten zien wat jij doet? Lees dan snel verder!


Laat Deventer zien #WATJIJDOET

Zijn bij jouw organisatie fantastische Deventenaren actief als vrijwilliger? Breng het in beeld met de vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET! Zo laten we samen zien wat voor mooie dingen er in Deventer allemaal gebeuren én worden er nog meer mensen enthousiast om vrijwilligerswerk te doen.

Hoe werkt het?

Met deze campagne brengen we vrijwilligers in beeld en laten we zien wat zij doen én hoe goed ze dat doen. Het is een mooi moment om als organisatie je vrijwilligers te waarderen en hen écht even in het zonnetje te zetten. Bovendien wordt het werven van nieuwe vrijwilligers eenvoudiger wanneer je laat zien wat voor bijzondere dingen jouw huidige vrijwilligers realiseren. Wij willen het je zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom hebben we een gratis toolkit ontwikkeld die je kunt gebruiken!

Ga aan de slag!

Maak een portretfoto van jouw vrijwilliger met de felgekleurde pijlen en teksten die passen bij deze persoon. Deze pijlen kun je op afspraak bij Deventer Doet afhalen. Zo kun jij jouw vrijwilligers waarderen op een vrolijke en eenvoudige manier.

Grote en kleine organisaties, iedereen kan mee doen - ook als er maar één vrijwilliger actief is. De toolkit is gratis beschikbaar. Deel de foto's op social media met de #WATJIJDOET, zodat wij ze ook kunnen delen! Bovendien maakt jouw organisatie zo kans op de ‘#WATJIJDOET-waarderingsprijs’ van 500 euro. 

Waarderingsprijzen vrijwilligersorganisaties

Dit jaar zijn er drie waarderingsprijzen voor vrijwilligersorganisaties:

1. De Uitblinker: Welke organisatie heeft veel betekend voor de samenleving tijdens corona? Welke organisatie viel op tijdens de lockdowns?


2. Bestuurlijke verjonging: Welke organisatie heeft jongeren goed betrokken zodat de organisatie toekomstbestendig is?3. #Wat jij doet! Welke organisaties zet zijn vrijwilligers het best in het zonnetje tijdens de #Wat jij doet-campagne


Voor categorie 1 en 2 kun je organisaties aandragen. Bij categorie 3 doen organisaties die met de #Wat jij doet!-campagne meedoen automatisch mee.


De genomineerden worden uitgenodigd voor een lunch met B&W en de jury. Zij kunnen daar hun organisatie of project toelichten en horen daar wie de winnaar per categorie is. De winnaars krijgen een geldbedrag van 500 euro.

Burgemeester Ron König en minister-president Mark Rutte bedanken alle vrijwilligers!

Voor alle vrijwilligers is er een speciaal gemaakt filmpje waar o.a. de burgemeester Ron König en minister president Mark Rutte acte de presence geven. Stuur deze door naar jouw vrijwilligers om ze te bedanken voor hun geweldige inzet dit jaar! Zij verdienen het!Deze bedankfilm is samen met de bloemenactie de start van de campagne "Heel Deventer Doet".

Vrijwilligersavond Deventer door de jaren heen