Skip Sidebar

Over ons

WerV (onderdeel van Dimence) ondersteunt en stimuleert alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de Dimence Groep. Ons uitgangspunt: iedereen doet mee in de maatschappij!
We creëren ...

Welzijn
Deel

Wel-Thuis vrijwilliger Deventer

Een dag · 2–4 uur
Nico Bolkesteinlaan 1, 7416 SB Deventer, Netherlands
Welzijn
Deel activiteit
#43674
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Dimence/activiteiten/Wel-Thuis-vrijwilliger-Deventer/43674 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

“Wel Thuis” betekent heel simpel goed thuis komen. Aan het eind van een behandeling gaat een cliënt naar huis. Goed thuiskomen is daarom van groot belang.

Uitgebreide omschrijving

Wel Thuis (Deventer)

“Wel Thuis” betekent heel simpel goed thuis komen. Aan het eind van een behandeling gaat een cliënt naar huis. Goed thuiskomen is daarom van groot belang. Wat is er nodig voor de cliënt om straks goed thuis te kunnen komen. Zijn de financiën op orde, is er een goede dag invulling, wil de cliënt straks weer re-integreren naar werk, zijn er vraagstukken waar juridische ondersteuning bij nodig is? Voor al dit soort vragen kan de cliënt terecht bij “Wel Thuis”. Samen met de cliënt pakken we de vragen op en het liefst doen we dat snel, zodat de cliënt aan het eind van een behandeling goed thuis kan komen en de draad weer op kan pakken.

Waar ga je werken?

Binnen Deventer bieden wij ondersteuning vanuit Wel Thuis op verschillende locaties van de Dimence groep. In overleg kijken wij welke locatie past bij jouw kwaliteiten waarbij wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met ons team van vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, stagiaires en projectmedewerkers.

Wat ga je doen?

Op 1 of meerdere dagdelen (meestal de middagen maar in overleg) zul je op 1 van de locaties aanwezig zijn, samen met teamgenoten. Je voert individuele gesprekken met de cliënten die (ambulant of klinisch) in behandeling zijn. Als vrijwilliger heb je de taak om samen met de cliënt te inventariseren op welke levensgebieden er problemen zijn en te kijken op welke manier er verandering in deze problemen aangebracht kan worden. Je gaat dat niet zelf doen maar ondersteund iemand in de te nemen stappen. Dit kan heel uiteenlopend zijn, soms is er sprake van schulden en heb je contact met organisaties die mensen daarbij kunnen ondersteunen en breng je de cliënt daarmee in contact, soms ga je met de cliënt kijken naar mogelijkheden tot andere woonruimte of breng je ze in contact met organisaties die mensen helpen bij het zoeken van een nieuwe hobby.

Vaardigheden

Sociale vaardigheden: makkelijk in het contact, naast de cliënt willen staan, draadkrachtig, respectvol, goed kunnen luisteren.

Praktische vaardigheden: goede schriftelijke en verbale communicatie en met een computer kunnen werken.

Wat hebben wij te bieden?

Een basiscursus vrijwilligerswerk  en verdiepingscursus voor vrijwilligers die werken bij Wel Thuis,  minimaal 2x per jaar een verdiepingsavond, een gezellige activiteit ter waardering, een attentie aan het einde van het jaar, 3x per jaar een nieuwsbrief. Leuke collega’s en goede ondersteuning.

Ben jij onze nieuwe collega?

Ben jij iemand met:

·        Hart voor de zaak

·        Bereid om je 1 of meer dagdelen te verbinden

·        Teamspirit, samen komen we verder

·        Met een talent voor rust en overzicht

Dan maken we graag kennis met je!

Met vriendelijke groet,

WerV, Deventer

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Over WerV onderdeel van de Dimence Groep

WerV (onderdeel van Dimence) ondersteunt en stimuleert alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de Dimence Groep. Ons uitgangspunt: iedereen doet mee in de maatschappij!
We creëren contact, kansen en mogelijkheden. We bieden begeleiding op maat.
Zo kun jij doen waar je goed in bent. Of wat je gewoon leuk vindt. Leren, oefenen, meedoen en groeien. Op een plek die bij jou past.
Deel activiteit