Skip Sidebar
Dimence

Dimence

Non-profit

Over ons

Dimence helpt mensen met psychische problemen en helpt om psychsiche problemen te voorkomen.\n\nActiviteiten\n\nDagbehandeling, wonen dagbesteding en meer.

Zorg & Welzijn
Deel

Vrijwillige begeleid(ster)er Paardenpension en Natuurcamping Stal Cura

Flexibel
Nico Bolkesteinlaan 1, 7416 SB Deventer, Netherlands
Zorg & Welzijn
Deel activiteit
#43476
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Dimence1/activiteiten/Vrijwillige-begeleidsterer-Paardenpension-en-Natuurcamping-Stal-Cura/43476 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij jouw affiniteit met mensen, passie voor dier en natuur en/of kennis en ervaring op andere gebieden inzetten? Dan is WerV de plek voor jou!

Uitgebreide omschrijving

WerV is onderdeel van de Dimence groep, wij zetten ons in om voor, tijdens en na een herstelgericht behandelproces op een laagdrempelige manier de kracht van mensen met een afstand tot de maatschappij en/of arbeidsmarkt te versterken. Om dit te kunnen realiseren zoeken wij mensen die zich op vrijwillige basis willen inzetten om ( als onderdeel van een team) ondersteuning te bieden aan participanten op de projecten waar wij samenwerken.


Stal Cura

In de mooie plaats Okkenbroek ligt het prachtige paardenpension en natuur camping stal Cura, een heerlijke en rustige plek voor mens en dier. Deze stal bied tevens een fijne, beschermde werkomgeving waar alle deelnemers een waardevolle bijdrage leveren aan het reilen en zeilen op het terrein.

Zo is er volop werk te doen in de stallen en weidegronden, maar ook het terrein biedt het nodige aan mogelijkheden. Dit varieert van kleine klussen en schoonmaak van de huisjes tot snoeien, onkruid wieden en bosmaaien.


Wat ga je doen?

Je werkt actief mee op Stal Cura, tevens ben je een steun in de rug voor de deelnemers die dat kunnen gebruiken. Dat kan zijn een luisterend oor voor een praatje, maar ook het helpen eigen maken van een taak of overzicht bieden wanneer het nodig is.

Samen met de beheerders van het terrein en de aanwezige vakbegeleider maak je een plan voor de werkzaamheden die nodig zijn voor die dag of week.

De deelnemers zijn veelal nog in behandeling en ervaren soms nog (veel) last van hun psychische klachten, daardoor is voor hen de afstand tot de arbeidsmarkt nog erg groot en een activiteit als deze al een hele stap. Naast de vakbegeleider is jouw aanwezigheid nodig om ondersteuning te bieden en de activiteit tot een succes ervaring te maken.

Graag horen wij ook of je in het bezit bent van een rijbewijs en of je in de gelegenheid bent deelnemers te ondersteunen in het vervoer met een vervoersmiddel wat beschikbaar is vanuit de organisatie. Je rijdt dan samen met een vakbegeleider heen en weer.

 

Wat hebben wij te bieden?

Instructie tot begeleid(ster)er, een basiscursus psychiatrie, minimaal 2x per jaar een verdiepingsavond, mogelijkheden voor het volgen van cursussen, leuke workshops en uitjes met de personeelsvereniging voor vrijwilligers, een gezellige activiteit ter waardering, een attentie aan het eind van het jaar, 4x per jaar een nieuwsbrief. Leuke collega’s en goede ondersteuning.


Ben jij onze nieuwe collega?

Ben jij iemand met:

·        Hart voor de zaak

·        Bereid om je 1 of meer dagdelen te verbinden

·        Teamspirit, samen komen we verder

·        Met een talent voor rust en overzicht

Dan maken we graag kennis met je!

Met vriendelijke groet,

Werv, Deventer

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Dimence > Vrijwillige begeleid(ster)er Paardenpension en Natuurcamping Stal Cura

Over Dimence

Dimence helpt mensen met psychische problemen en helpt om psychsiche problemen te voorkomen.\n\nActiviteiten\n\nDagbehandeling, wonen dagbesteding en meer.
Deel activiteit