Skip Sidebar
Dimence

Dimence

Non-profit

Over ons

Dimence helpt mensen met psychische problemen en helpt om psychsiche problemen te voorkomen.\n\nActiviteiten\n\nDagbehandeling, wonen dagbesteding en meer.

Zorg & Welzijn
Deel

Vrijwillige begeleid(ster)er biodynamische moestuin de Wij-Gaarde.

Flexibel
Nico Bolkesteinlaan 1, 7416 SB Deventer, Netherlands
Zorg & Welzijn
Deel activiteit
#43478
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Dimence1/activiteiten/Vrijwillige-begeleidsterer-biodynamische-moestuin-de-Wij-Gaarde/43478 om je aan te melden

Samenvatting

Wil jij jouw affiniteit met mensen, passie voor groen en/of kennis en ervaring op andere gebieden inzetten?
Dan is WerV de plek voor jou!

Uitgebreide omschrijving

WerV is onderdeel van de Dimence groep, wij zetten ons in om voor, tijdens en na een herstelgericht behandelproces op een laagdrempelige manier de kracht van mensen met een afstand tot de maatschappij en/of arbeidsmarkt te versterken. Om dit te kunnen realiseren zoeken wij mensen die zich op vrijwillige basis willen inzetten om ( als onderdeel van een team) ondersteuning te bieden aan participanten op de projecten waar wij samenwerken.


Wij-Gaarde

In de mooie plaats Terwolde ligt de biodynamische pluktuin de Wij-Gaarde, net een jaar oud en al volop in de bloei. Hier wordt op duurzame wijze groenten en fruit geteeld waarbij nauw wordt samengewerkt met de mensen uit de regio.

Met veel kennis, oog en respect voor de omgeving wordt het terrein vormgegeven zodat er straks volop geplukt kan worden.

Werkzaamheden zijn seizoensgebonden en variëren van onkruid wieden, bewateren, selectief maatwerk en nog veel meer.


Wat ga je doen?

Je werkt actief mee op het terrein, ook ben je een steun in de rug voor de deelnemers die dat kunnen gebruiken. Dat kan zijn een luisterend oor voor een praatje, maar ook het helpen met het eigen maken van een taak of overzicht bieden wanneer het nodig is.

Samen met de beheerder van het terrein en de aanwezige vakbegeleider maak je een plan voor de werkzaamheden die nodig zijn voor die dag of week.

De deelnemers zijn veelal nog in behandeling en ervaren soms nog veel last van hun psychische klachten, daardoor is voor hen de afstand tot de arbeidsmarkt nog erg groot en een activiteit als deze al een hele stap. Naast de vakbegeleider is jouw aanwezigheid nodig om ondersteuning te bieden en de activiteit tot een succes ervaring te maken.

Graag horen wij of je in het bezit bent van een rijbewijs en of je in de gelegenheid bent deelnemers te ondersteunen in het vervoer met een vervoersmiddel wat beschikbaar is vanuit de organisatie. Je rijdt dan samen met de vakbegeleider heen en weer.

 

Wat hebben wij te bieden?

Instructie tot begeleid(ster)er, een basiscursus psychiatrie, minimaal 2x per jaar een verdiepingsavond, mogelijkheden voor het volgen van cursussen, leuke workshops en uitjes met de personeelsvereniging voor vrijwilligers, een gezellige activiteit ter waardering, een attentie aan het eind van het jaar, 4x per jaar een nieuwsbrief. Leuke collega’s en goede ondersteuning.

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Ben jij iemand met:

·        Hart voor de zaak

·        Bereid om je 1 of meer dagdelen te verbinden

·        Teamspirit, samen komen we verder

·        Met een talent voor rust en overzicht

Dan maken wij graag kennis met je!

Met vriendelijke groet,

WerV, Deventer

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Dimence > Vrijwillige begeleid(ster)er biodynamische moestuin de Wij-Gaarde.

Over Dimence

Dimence helpt mensen met psychische problemen en helpt om psychsiche problemen te voorkomen.\n\nActiviteiten\n\nDagbehandeling, wonen dagbesteding en meer.
Deel activiteit