Skip Sidebar
EICAS

EICAS

Non-profit

Over ons

EICAS laat een vaste collectie en wisselende exposities zien, waarbij de nadruk ligt op de werken van de ZERO-beweging. De essentie van ZERO was om te reduceren, te concentreren en artistieke vormen ...

Kunst & cultuur
Deel

Medewerker Bibliotheek EICAS

Structureel werk · 4 uur/week
Polstraat 6a, 7411 KB Deventer, Netherlands
OnderzoekCoördinerenAdministratie
Kunst & cultuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
EICAS
#45040
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/EICAS/activiteiten/Medewerker-Bibliotheek-EICAS/45040 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb je feeling met kunst, boeken en kunstliteratuur en weet je hoe je die kan ontsluiten voor bezoekers van museum EICAS?

Uitgebreide omschrijving

EICAS - European Institute for Contemporary Art and Science - is een nieuw museum in het centrum van Deventer dat zich richt op hedendaagse kunst. De werken van de Nederlandse Nul-beweging en de Duitse ZERO-stroming dienen als vertrekpunt.  

Naast museum wordt EICAS ook een internationale plek waar kunstenaars, wetenschappers en studenten bijeenkomen voor relevante congressen, lezingen en masterclasses. Tot eind 2022 zijn we als EICAS preview gehuisvest aan de Polstraat in Deventer, waar we beschikken over een studiezaal/bibliotheek. Daarna verhuizen we naar het Hegiusgebouw aan de Nieuwe Markt. Het museum groeit dan van 500 naar 1500 m2. Onze inkomsten bestaan uit entreegelden, donaties, erflatingen en subsidies. Tot dusver werken we uitsluitend met (zo’n 35) vrijwillige professionals. We willen ons team graag uitbreiden met een bibliotheekmedewerker.


Wat ga je doen?

- In kaart brengen van en overzicht houden op de bibliotheek van Museum EICAS

- Invoeren en bijhouden van een uitleensysteem

- Afstemmen van de bibliotheekcollectie met team Kunsten/Exposities/Rondleidingen en team Kindereducatie, in de toekomst ook met team Wetenschap.


Zin gekregen? Dit vragen we van jou: 

- Belangstelling voor en liefst ook kennis van hedendaagse kunst

- Zorgvuldigheid in het vastleggen en beheren van processen en gegevens

- Teamspirit en goed kunnen samenwerken

- Beschikbaarheid van een of twee dagdelen op vrijwillige basis

- Je hebt feeling en ervaring met boeken, tijdschriften en bibliotheeksystemen

- Een specifieke opleiding en/of ervaring als bibliothecaris is een pré.

- Je  bent goed in samenwerken en afstemmen met collega’s. 


Dit bieden we jou: 

- Een uitdagende rol bij het neerzetten van een nieuwe culturele hotspot in Deventer

- Collegiale samenwerking met een enthousiaste club mensen

- Flexibele werktijden en plekken; kantoorruimte is beschikbaar

- Uitbreiding van je netwerk 


Inwerken en begeleiding:

Je wordt snel ingewerkt en draait mee in een gemotiveerd en enthousiast team van vrijwilligers.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > EICAS > Medewerker Bibliotheek EICAS

Over EICAS

EICAS laat een vaste collectie en wisselende exposities zien, waarbij de nadruk ligt op de werken van de ZERO-beweging. De essentie van ZERO was om te reduceren, te concentreren en artistieke vormen te innoveren. Het illustreert de optimistische, experimentele en innovatiegerichte houding die het fundament vormde van de artistieke praktijk van ZERO, en sluit daarmee naadloos aan bij de visie en missie van EICAS en waar zij voor staat. Naast deze traditionele kunstvorm heeft EICAS nog meer te bieden, namelijk de unieke combinatie van kunst en wetenschap. Onderdeel van EICAS is namelijk een kenniscentrum, een gespecialiseerde werkplaats én een open atelier. EICAS wil een breed gedachtegoed van ZERO-Nul-kunst toegankelijk maken voor een groot publiek. Zij verbindt deze historische (internationale) kunststroming met hedendaagse artistieke productie en onderzoek. EICAS wil zich sterk maken voor het integreren van kunst en wetenschap door het organiseren van tentoonstellingen in samenhang met lezingen, workshops en publicaties.