Skip Sidebar
EICAS

EICAS

Non-profit

Over ons

EICAS laat een vaste collectie en wisselende exposities zien, waarbij de nadruk ligt op de werken van de ZERO-beweging. De essentie van ZERO was om te reduceren, te concentreren en artistieke vormen ...

Kunst & cultuur
Deel

Medewerker Sponsoring en Subsidies EICAS

Structureel werk · 12 uur/week
Polstraat 6a, 7411 KB Deventer, Netherlands
FondsenwervingAdministratie
Kunst & cultuur
1 plaats over.
Activiteit Delen
EICAS
#28556
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/EICAS/activiteiten/Medewerker-Sponsoring-en-Subsidies-EICAS/28556 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij goed in het verwerven van subsidie en houd je van kunst? Laat het ons weten! Museum EICAS zoekt een medewerker sponsoring en subsidies, voor 12 upw.

Uitgebreide omschrijving

EICAS - European Institute for Contemporary Art and Science - is een nieuw museum in het centrum van Deventer dat zich richt op hedendaagse kunst. De werken van de Nederlandse Nul-beweging en de Duitse ZERO-stroming dienen als vertrekpunt. Naast museum wordt EICAS ook een internationale plek waar kunstenaars, wetenschappers en studenten bijeenkomen voor relevante congressen, lezingen en masterclasses. Tot eind 2022 zijn we gehuisvest aan de Polstraat. Daarna verhuizen we naar het Hegiusgebouw aan de Nieuwe Markt. Het museum groeit dan van 500 naar 1500 m2. Tot dusver werken we uitsluitend met (zo’n 35) vrijwillige professionals. Onze inkomsten bestaan uit entreegelden, donaties, erflatingen en subsidies. Om de laatste drie inkomstenbronnen gaat het in deze vacature. We zoeken een (vrijwillige) medewerker die ons ondersteunt om onze inkomsten via donors, subsidies en fondsen te doen groeien.


Je werkt nauw samen met je senior collega fondsenwerving en geeft mede vorm aan de fundraisingstrategie van EICAS.  Je onderzoekt mogelijkheden op het gebied van fondsen en subsidies en andere bronnen van inkomsten. Je informeert het bestuur over de mogelijkheden op dit gebied. Je zoekt geschikte leads, initieert prikkelende activiteiten en regelt de uitvoering daarvan tot in de puntjes.    


Zin gekregen? Dit vragen we van jou:  

-        Belangstelling voor en liefst ook kennis van hedendaagse kunst

-        Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden

-        Zorgvuldigheid in het vastleggen en beheren van processen en gegevens

-        Teamspirit en goed kunnen samenwerken

-        Een beschikbaarheid van minimaal twee dagdelen


Dit bieden we jou: 

-        Een uitdagende rol bij het neerzetten van een nieuwe culturele hotspot in Deventer

-        Collegiale samenwerking met een enthousiaste club mensen

-        Flexibele werktijden en plekken; kantoorruimte is beschikbaar

-        Uitbreiding van je netwerk


Werktijden

In nader overleg vast te stellen.

BijzondereVoorwaarden

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

EICAS museum
1 plaats over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > EICAS > Medewerker Sponsoring en Subsidies EICAS

Over EICAS

EICAS laat een vaste collectie en wisselende exposities zien, waarbij de nadruk ligt op de werken van de ZERO-beweging. De essentie van ZERO was om te reduceren, te concentreren en artistieke vormen te innoveren. Het illustreert de optimistische, experimentele en innovatiegerichte houding die het fundament vormde van de artistieke praktijk van ZERO, en sluit daarmee naadloos aan bij de visie en missie van EICAS en waar zij voor staat. Naast deze traditionele kunstvorm heeft EICAS nog meer te bieden, namelijk de unieke combinatie van kunst en wetenschap. Onderdeel van EICAS is namelijk een kenniscentrum, een gespecialiseerde werkplaats én een open atelier. EICAS wil een breed gedachtegoed van ZERO-Nul-kunst toegankelijk maken voor een groot publiek. Zij verbindt deze historische (internationale) kunststroming met hedendaagse artistieke productie en onderzoek. EICAS wil zich sterk maken voor het integreren van kunst en wetenschap door het organiseren van tentoonstellingen in samenhang met lezingen, workshops en publicaties.