Skip Sidebar
EICAS

EICAS

Non-profit

Over ons

EICAS zal een vaste collectie en wisselende exposities laten zien, waarbij de nadruk komt te liggen op de werken van de ZERO-beweging. De essentie van ZERO was om te reduceren, te concentreren en ...

Kunst & cultuur
Deel

Relatiemanager Major Donors EICAS

8 uur/week
Polstraat 6a, 7411 KB Deventer, Netherlands
FondsenwervingMarketing & Communicatie
Kunst & cultuur
1 plaats over.
Deel activiteit
#43548
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/EICAS/activiteiten/Relatiemanager-Major-Donors-EICAS/43548 om je aan te melden

Samenvatting

EICAS komt graag in contact met een enthousiaste relatiemanager, die de spil in de contacten met (potentiële) major donors kan en wil zijn.

Uitgebreide omschrijving

EICAS, European Institute for Contemporary Art and Science, is een nieuw museum in het historische centrum van Deventer. EICAS richt zich op hedendaagse kunst, met als basis de werken van de Nederlandse Nul-beweging en de Duitse ZERO-stroming. Kunstenaars als Henk Peeters, Jan Schoonhoven, Jan Henderikse, herman de vries (herman gebruikt zelf geen hoofdletters) en Armando vormden de beweging in Nederland. In de Duitse stroming zijn kunstenaars als Mack, Piene en Uecker de initiators. Daarnaast gaat EICAS internationale (wetenschappelijke) congressen organiseren, met als thema’s kunst en maatschappij.


EICAS heeft in 2020 Museum EICAS preview aan de Polstraat in Deventer geopend, en vanaf eind 2022 wordt het Hegiusgebouw aan de Nieuwe Markt betrokken. Het museum groeit dan van 500 m2 naar 1500 m2. EICAS werkt nu nog volledig met (professionele) vrijwilligers, een zeer enthousiaste groep van ruim 35 mensen, in diverse front- en backofficeteams.


EICAS bestaat door bezoekersinkomsten, donaties, erflatingen en subsidies. Voor de verdere ontwikkeling van het museum zoeken we een betrokken relatie met major donors, die willen investeren in de start van dit uitdagende project en die mee willen helpen het museum verder uit te bouwen. De (potentiële) major donors zijn voornamelijk kunstliefhebbers die willen investeren in maatschappelijke projecten en mee willen bouwen aan dit bijzondere project.


Als Relatiemanager Major Donors werk je samen met onder meer team fondsenwerving, en ben je de centrale contactpersoon naar (potentiële) donoren van EICAS. Samen geven we vorm aan de fundraisingstrategie en zoeken we naar geschikte leads. In deze rol weet je hoe je een warme, duurzame relatie met donoren opbouwt en hoe je hen inspireert tot (groot) geven. 


Wat ga je doen:

·       Op een professionele wijze persoonlijke relaties opbouwen met onze (potentiële) particuliere en bedrijfsmatige gevers en erfnalaters

·       Mede initiëren en uitvoeren van inspirerende activiteiten voor de doelgroep

·       Vastleggen van gegevens en processen.


We vragen van jou:

·       Belangstelling voor en liefst ook kennis van hedendaagse kunst

·       Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, in zowel woord als geschrift

·       Zorgvuldigheid en tijdigheid in het vastleggen en beheren van gegevens 

·       Teamspirit en goed kunnen samenwerken

·       Minimaal twee dagdelen per week beschikbaarheid.


We bieden je:

·       Een uitdagende rol in een zeer interessante nieuwe culturele hotspot van Deventer

·       Collegiale samenwerking met een enthousiaste club mensen

·       Werken op flexibele tijdstippen en plekken; kantoorruimte is beschikbaar.


Is relatiemanagement je op het lijf geschreven en voel jij je de juiste persoon om deze unieke nieuwe culturele hotspot voor Deventer samen met ons op de kaart te zetten, dan komen we graag met je in contact.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > EICAS > Relatiemanager Major Donors EICAS

Over EICAS

EICAS zal een vaste collectie en wisselende exposities laten zien, waarbij de nadruk komt te liggen op de werken van de ZERO-beweging. De essentie van ZERO was om te reduceren, te concentreren en artistieke vormen te innoveren. Het illustreert de optimistische, experimentele en innovatiegerichte houding die het fundament vormde van de artistieke praktijk van ZERO, en sluit daarmee naadloos aan bij de visie en missie van EICAS en waar zij voor staat. Naast deze traditionele kunstvorm heeft EICAS nog meer te bieden, namelijk de unieke combinatie van kunst en wetenschap. Onderdeel van EICAS is namelijk een kenniscentrum, een gespecialiseerde werkplaats én een open atelier. EICAS wil een breed gedachtegoed van ZERO-Nul-kunst toegankelijk maken voor een groot publiek. Zij verbindt deze historische (internationale) kunststroming met hedendaagse artistieke productie en onderzoek. EICAS wil zich sterk maken voor het integreren van kunst en wetenschap door het organiseren van tentoonstellingen in samenhang met lezingen, workshops en publicaties.
1 plaats over.
Deel activiteit