Skip Navigation
Over ons

Mineke Foundation is een stichting die actief is in Liberia. Wij bieden vakopleidingen & business trainingen aan met name vrouwen. Dit doen wij al sinds 2015. Onze oud-trainees ondersteunen we met ...

Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningOnderwijs
Deel

Controller & penningmeester

5 uur/week
Vanuit huis
Advies & MentoringFinanciënBestuurOrganiserenFinanciën
NederlandsEngelsSamenwerkenBesturen
Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningOnderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#37085
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Mineke-Foundation1/activiteiten/Controller--penningmeester/37085 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken een vrijwilliger voor de rol van controller & penningmeester om de strategische financiële expertise in zowel Nederland als Liberia te versterken.
Uitgebreide omschrijving

We hebben de Covid-19 lockdown gebruikt om onze vakopleidingen door te ontwikkelen tot sociale ondernemingen die op termijn financieel zelfstandig opereren. We hebben daarom behoefte aan versterking van ons team vrijwilligers.


Wij zoeken een vrijwilliger voor de rol van controller & penningmeester om de strategische financiële expertise in zowel Nederland als Liberia te versterken.


Taken

 • Opstellen jaarbegroting Mineke Foundation. Deze omvat de projecten in Liberia en activiteiten in Nederland
 • Opstellen projectbegrotingen die de basis vormen voor fondsenwerving
 • Adviseren over de (voortgang van de) sociale ondernemingen in Liberia op basis van een bedrijfseconomische analyse van deze sociale ondernemingen
 • Opstellen financiële (voortgangs)rapportages voor bestuur en fondsen


 • Monitoren voortgang & ontwikkeling operationele zaken sociale ondernemingen t.o.v. businesscase aannames
 • Monitoring voortgang & ontwikkeling microleningenfonds Liberia en hier over adviseren


 • Afstemmen met/adviseren Teamcoördinator Liberia over strategisch financiële zaken
 • Bijdragen aan het vergroten van kennis van strategisch financieel inzicht en sturing bij het management team in Liberia


Tijdsbesteding

16 - 20 uur per maand

 

Vereisten

 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
 • Je bent in staat (complexe) financiële zaken op MBO-niveau uit te leggen
 • Je kunt overweg met cultuurverschillen
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden
 • Je hebt 3-5 jaar ervaring op het gebied van de planningscyclus en bedrijfeconomische analyses. Als je deze ervaring in een productieomgeving hebt opgedaan, is dat een pré!


Notabene: deze taak heeft veel ad hoc kenmerken, zoals vragen uit Liberia die binnen een dag antwoord nodig hebben.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Over Mineke Foundation
Mineke Foundation is een stichting die actief is in Liberia. Wij bieden vakopleidingen & business trainingen aan met name vrouwen. Dit doen wij al sinds 2015. Onze oud-trainees ondersteunen we met microleningen. We hebben een sterke reputatie opgebouwd door de hoge kwaliteit van onze trainingen en een professionele, zakelijke werkwijze. Mineke Foundation is een officieel geaccrediteerde lokale Liberiaanse stichting en vakschool.

We hebben de Covid-19 lockdown gebruikt om onze vakopleidingen door te ontwikkelen tot sociale ondernemingen die training on the job bieden en op termijn financieel zelfstandig worden. Ook zijn we bezig met fondsenwerving voor de renovatie van de school die door de ouders van onze oprichter is gebouwd.

Een klein, betrokken en gemotiveerd lokaal team voert onze projecten in Liberia uit. De Nederlandse stichting bestaat uit vrijwilligers die het Liberiaanse team ondersteunen, o.a. door fondsenwerving, sociale media & communicatie en kennisoverdracht. Er is regelmatig contact tussen de teams.

Onze leuke en enthousiaste vrijwilligers wonen in Nederland en het buitenland en zorgt dat je je snel thuis voelt! Wij werken grotendeels als een virtueel team en overleggen maandelijks via Zoom. We zijn tweetalig en gebruiken Nederlands en Engels.

Mineke Foundation is in 2009 in Nederland opgericht door Tonia Dabwe om voort te bouwen op het werk van haar ouders. De stichting is vernoemd naar Tonias Nederlandse moeder die sinds de burgeroorlog in Liberia vermist wordt. Voor meer informatie zie www.facebook.com/MinekeFoundation.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#37085
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Mineke-Foundation1/activiteiten/Controller--penningmeester/37085 om je aan te melden