Skip Sidebar

Over ons

Mineke Foundation is een stichting die actief is in Liberia. Wij bieden vakopleidingen & business trainingen aan met name vrouwen. Dit doen wij al sinds 2015. Onze oud-trainees ondersteunen we met ...

Deel

Financieel-administratieve support

4 uur/week
Vanuit huis
FinanciënFinanciënAdministratieAdvies & Mentoring
NederlandsEngelsPraten met anderen
Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningOnderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit
#37078
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Mineke-Foundation1/activiteiten/Financieel-administratieve-support/37078 om je aan te melden

Samenvatting

Wij zoeken een vrijwilliger met veel financieel-administratieve kennis & ervaring voor onze Nederlandse administratie en ondersteuning van ons team in Liberia.

Uitgebreide omschrijving

We hebben de Covid-19 lockdown gebruikt om onze vakopleidingen door te ontwikkelen tot sociale ondernemingen die op termijn financieel zelfstandig opereren. We hebben daarom behoefte aan versterking van ons team vrijwilligers.


Wij zoeken een vrijwilliger met veel financieel-administratieve kennis en ervaring die ons team in Liberia kan ondersteunen. Concreet gaat het om:


Support aan ons team in Liberia:

 • Vragen over de financiële administratie beantwoorden
 • Controleren kas- en bankboek
 • Controleren reconciliation van de payroll en het kas- en bankboek
 • Controleren rapportages kastellingen
 • Begeleiden jaarlijkse audit
 • Doorvoeren benodigde jaarlijkse aanpassingen in het Excel bestand wat Liberia voor de financiële administratie gebruikt (o.a. template gereedmaken voor het nieuwe jaar, eventuele nieuwe kostenplaatsen/activiteiten invoeren)
 • Bijdragen aan het vergroten van de kennis over financiële administratie bij het team in Liberia
 • (Financieel) jaarverslag samenstellen Mineke Foundation Liberia
 • Financiële verslaglegging die gebruikt kan worden als basis voor bedrijfseconomische analyses


Qua projecten betreft het zowel onze 3 sociale ondernemingen als de basisschool die door de ouders van onze oprichter is gebouwd.


Ondersteuning in Nederland

 • Afstemming met/rapporteren aan de penningmeester
 • Bijhouden van de financiële administratie van de Stichting Mineke Foundation. Deze taak bestaat uit het bijhouden van de ontvangen donaties en uitgaven.
 • (Financieel) jaarverslag samenstellen Mineke Foundation Nederland.


Tijdsbesteding

14 - 16 uur per maand


Vereisten

 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
 • Je bent in staat zaken op MBO-niveau uit te leggen
 • Je hebt 3 -5 jaar ervaring in het zelfstandig voeren van administraties en samenstellen van balans/verlies en winst rekeningen.
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Over Mineke Foundation

Mineke Foundation is een stichting die actief is in Liberia. Wij bieden vakopleidingen & business trainingen aan met name vrouwen. Dit doen wij al sinds 2015. Onze oud-trainees ondersteunen we met microleningen. We hebben een sterke reputatie opgebouwd door de hoge kwaliteit van onze trainingen en een professionele, zakelijke werkwijze. Mineke Foundation is een officieel geaccrediteerde lokale Liberiaanse stichting en vakschool.

We hebben de Covid-19 lockdown gebruikt om onze vakopleidingen door te ontwikkelen tot sociale ondernemingen die training on the job bieden en op termijn financieel zelfstandig worden. Ook zijn we bezig met fondsenwerving voor de renovatie van de school die door de ouders van onze oprichter is gebouwd.

Een klein, betrokken en gemotiveerd lokaal team voert onze projecten in Liberia uit. De Nederlandse stichting bestaat uit vrijwilligers die het Liberiaanse team ondersteunen, o.a. door fondsenwerving, sociale media & communicatie en kennisoverdracht. Er is regelmatig contact tussen de teams.

Onze leuke en enthousiaste vrijwilligers wonen in Nederland en het buitenland en zorgt dat je je snel thuis voelt! Wij werken grotendeels als een virtueel team en overleggen maandelijks via Zoom. We zijn tweetalig en gebruiken Nederlands en Engels.

Mineke Foundation is in 2009 in Nederland opgericht door Tonia Dabwe om voort te bouwen op het werk van haar ouders. De stichting is vernoemd naar Tonias Nederlandse moeder die sinds de burgeroorlog in Liberia vermist wordt. Voor meer informatie zie www.facebook.com/MinekeFoundation.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit