Skip Sidebar

Over ons

Mineke Foundation is een stichting die actief is in Liberia. Wij bieden vakopleidingen & business trainingen aan met name vrouwen. Dit doen wij al sinds 2015. Onze oud-trainees ondersteunen we met ...

Deel

Inrichten Remote work oplossing voor teams in Liberia en Nederland

3 uur/week
Vanuit huis
Advies & MentoringOnderzoek
NederlandsEngelsPraten met anderenSamenwerkenMensen begeleidenLuisteren
Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningOnderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit
#37083
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Mineke-Foundation1/activiteiten/Inrichten-Remote-work-oplossing-voor-teams-in-Liberia-en-Nederland/37083 om je aan te melden

Samenvatting

Wij zoeken een vrijwilliger die ons kan helpen bij de keuze voor en inrichting van een passende remote work oplossing voor onze teams in Liberia en Nederland

Uitgebreide omschrijving

Ons team in Liberia werkt vanuit een fysieke kantoorlocatie. Ons team van vrijwilligers woont verspreid over drie landen en werkt vanuit huis (virtueel). Op dit moment maken wij gebruik van Dropbox, Whatsapp en email, aangevuld met algemene berichten op onze besloten Facebookgroep. Gevolg: wij raken wij het overzicht kwijt en het is lastig om informatie over te dragen.


Wij overwegen de overstap naar een projectmanagement of businessmanagement pakket waar alle projecten en activiteiten van MF ingezet kunnen worden en die bij voorkeur gekoppeld kan worden aan onze Dropbox (en eventueel email). De gekozen oplossing moet rekening houden met de uitdagingen waar ons team in Liberia mee te maken heeft (geen stabiele stroom of internetverbinding). Als kleine organisatie hebben we bovendien een beperkt budget.


Wij zoeken een vrijwilliger die:

  • Op basis van onze wensen en randvoorwaarden de best passende oplossing voor ons zoekt
  • De gekozen software voor ons inricht
  • Videotrainingen verzorgt over het gebruik, bijvoorbeeld via screen recording + voiceover toelichting. Deze video's zijn bedoeld voor beide teams en voor het inwerken van toekomstige teamleden (onboarding).


Tijdsbesteding

De duur van dit project is lastig in te schatten, maar wij denken dat je met 10 – 12 uur per maand en een maand of 6 al heel ver komt.


Vereisten

  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
  • Je bent in staat zaken op MBO-niveau uit te leggen
  • Je denkt in oplossingen
  • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen rond remote work of bereid je deze kennis eigen te maken
  • Je hebt ervaring met het maken en editen van videos om kennis over te dragen)
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Over Mineke Foundation

Mineke Foundation is een stichting die actief is in Liberia. Wij bieden vakopleidingen & business trainingen aan met name vrouwen. Dit doen wij al sinds 2015. Onze oud-trainees ondersteunen we met microleningen. We hebben een sterke reputatie opgebouwd door de hoge kwaliteit van onze trainingen en een professionele, zakelijke werkwijze. Mineke Foundation is een officieel geaccrediteerde lokale Liberiaanse stichting en vakschool.

We hebben de Covid-19 lockdown gebruikt om onze vakopleidingen door te ontwikkelen tot sociale ondernemingen die training on the job bieden en op termijn financieel zelfstandig worden. Ook zijn we bezig met fondsenwerving voor de renovatie van de school die door de ouders van onze oprichter is gebouwd.

Een klein, betrokken en gemotiveerd lokaal team voert onze projecten in Liberia uit. De Nederlandse stichting bestaat uit vrijwilligers die het Liberiaanse team ondersteunen, o.a. door fondsenwerving, sociale media & communicatie en kennisoverdracht. Er is regelmatig contact tussen de teams.

Onze leuke en enthousiaste vrijwilligers wonen in Nederland en het buitenland en zorgt dat je je snel thuis voelt! Wij werken grotendeels als een virtueel team en overleggen maandelijks via Zoom. We zijn tweetalig en gebruiken Nederlands en Engels.

Mineke Foundation is in 2009 in Nederland opgericht door Tonia Dabwe om voort te bouwen op het werk van haar ouders. De stichting is vernoemd naar Tonias Nederlandse moeder die sinds de burgeroorlog in Liberia vermist wordt. Voor meer informatie zie www.facebook.com/MinekeFoundation.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
Deel activiteit