Skip Sidebar

Over ons

Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij ...

Welzijn
Deel
Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Structureel werk · 1–2 uur/week
Flexibele locatie
Onderwijs
WelzijnOnderwijsOntwikkelingswerk & Rampenhulpverlening
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis district IJsselland
#50016
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Rode-Kruis-district-IJsselland/activiteiten/Gastdocent-voor-het-basisonderwijs-vrijwillig/50016 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om (gast-)lessen te verzorgen in het primair onderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar, dan zoeken we jou!

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om (gast-)lessen te verzorgen in het primair onderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou! 

In ons team is plaats voor gastdocenten die het leuk vinden om samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten te verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als aardbevingen, overstromingen, extreme hitte en EHBO. 

Het educatieteam Overijssel bestaat uit de districten IJsselland en Twente. Ons team werkt nauw samen met educatievrijwilligers uit omliggende districten, zoals Noord- en Oost-Gelderland. Ons doel is het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.


Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en onze nieuwste activiteit: ´de Pleisterrace”.

·       Je verzorgt minimaal 6-8 gastlessen per jaar. 

·       Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger.


Wie ben jij?

·       Je vindt het leuk om voor een groep te staan (ervaring met lesgeven is een pré).

·       Je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen van 8-12 jaar).

·       Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar. 

·       Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

·       Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

 

Wat kun je van ons verwachten? 

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor EHBO en didactiek. 


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.


Samen maken we een verschil!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis district IJsselland

Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen. Evenementenhulpverlening Noodhulp Versterken Zelfredzaamheid