Skip Navigation
Over ons

Sinds 2015 verwelkomt Nederland duizenden vluchtelingen, waarop War Child, Save the Children en UNICEF Nederland besloten hun jarenlange ervaring en expertise te bundelen in TeamUp, het project voor ...

Ontwikkelingswerk & Rampenhulpverlening
Deel

Sport- en Spelbegeleider voor gevluchte kinderen in AZC's (vrijwillig)

3–4 uur/week
Laan Van Nieuw-Oost-Indië, 2593 BN Den Haag, Netherlands
Ontwikkelingswerk & Rampenhulpverlening
#38169
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Save-the-Children-TeamUp/activiteiten/Sport--en-Spelbegeleider-voor-gevluchte-kinderen-in-AZCs-vrijwillig/38169 om je aan te melden
SamenvattingTeamUp biedt in Nederland gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan.
Uitgebreide omschrijving

Functieomschrijving

Ter versterking van ons vrijwilligersteam zijn we op zoek naar teamplayers die wekelijks activiteiten voor gevluchte kinderen in Apeldoorn of Zutphen willen begeleiden. Als TeamUp-vrijwilliger draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.


Jouw werkzaamheden

Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team de activiteiten voor ca. 4 uur per week. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding.

Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.


Jouw profiel

- Je hebt ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;

- Je bent ca. 4 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur;

- Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;

- Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

Wat bieden wij?

- De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;

- Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;

- EHBO- cursus;

- Counseling- en stressmanagementsessies;

- Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;

- Vrijwilligersvergoeding.


Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Solliciteer dan snel.


Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

TeamUp is een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en Unicef NL. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF)

Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Save the Children (TeamUp) > Sport- en Spelbegeleider voor gevluchte kinderen in AZC's (vrijwillig)
Over Save the Children (TeamUp)
Sinds 2015 verwelkomt Nederland duizenden vluchtelingen, waarop War Child, Save the Children en UNICEF Nederland besloten hun jarenlange ervaring en expertise te bundelen in TeamUp, het project voor gevluchte kinderen in Nederland. Gevluchte kinderen in Nederland hebben veel meegemaakt. In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland zijn ze blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden. ’s Nachts hebben ze vaak nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Over het algemeen vinden ze het moeilijk om mensen te vertrouwen. Bij TeamUp doen we daar wat aan TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij ons opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.\n\nActiviteiten\n\nTeamUp in Opvanglocaties Momenteel draait het project in ruim twintig opvanglocaties verspreid over het land. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk gevluchte kinderen - in welke opvang dan ook - deze mogelijkheid te geven. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers om drie uur per week de activiteiten te begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.
#38169
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Save-the-Children-TeamUp/activiteiten/Sport--en-Spelbegeleider-voor-gevluchte-kinderen-in-AZCs-vrijwillig/38169 om je aan te melden