Skip Sidebar

Over ons

Stichting Stop Pesten Nu (CBF Erkend Goed Doel) is hèt informatie-, expertise en kenniscentrum van Nederland met een uitgebreide kennisbank gericht op pesten en online pesten (cyberpesten) ...

OnderwijsZorg & WelzijnKinderen & Jongeren
Deel

(ter uitbreiding) Lid Raad van Toezicht m/v (onbezoldigd)

1 uur/week
Zutphenseweg 6, 7418 AJ Deventer, Nederland
Marketing & Communicatie
Sociale rechtvaardigheid en ongelijkheidOnderwijsZorg & Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen10 plaatsen over.
Deel activiteit
#40188
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Stichting-Stop-Pesten-Nu/activiteiten/ter-uitbreiding-Lid-Raad-van-Toezicht-mv-onbezoldigd/40188 om je aan te melden

Samenvatting

Heb jij een passie voor schrijven? Ben jij supercreatief? Werk jij secuur en maak jij sowieso geen taalfouten?

Uitgebreide omschrijving

Ter uitbreiding van het team is onze Raad van Toezicht op zoek naar een nieuw lid (onbezoldigd)


Stichting Stop Pesten Nu is een door het CBF Erkend Goed Doel en onderschrijft alle door het CBF gestelde normen, codes en richtlijnen. Zie ons Erkenningspaspoort op de website van het CBF.

 

Stichting Stop Pesten Nu vindt het belangrijk om alle kosten zo laag mogelijk te houden zodat het gedoneerde geld zoveel mogelijk aan projecten kan worden besteed. Ook de wervingskosten worden tot het minimum beperkt (dit zijn alle kosten van activiteiten, die ten doel hebben particulieren, bedrijven, loterijorganisaties, overheden en andere -fondsenwervende- organisaties te bewegen geld te geven voor één of meer van de doelstellingen). 


Goede doelen moeten verantwoording afleggen aan hun donateurs en de maatschappij over de besteding van de inkomsten. Eenduidige regels maken goede doelen transparant en verplichten tot een goede toelichting op de werkwijze en verantwoording van resultaten. Hiervoor is in de afgelopen jaren een systeem van toezicht en verantwoording ontstaan, gebaseerd op zelfregulering. Zelfregulering betekent dat goede doelen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een inzichtelijke werkwijze en functioneren. Sinds 1 januari 2016 is er een Erkenningsregeling Goede Doelen met nieuwe normen en gemoderniseerd toezicht. De meeste codes en richtlijnen van Goede Doelen Nederland zijn opgenomen in de normen van de Erkenningsregeling van het CBF.

Stichting Stop Pesten Nu onderschrijft alle door het CBF gestelde normen en de volgende codes en richtlijnen:

Voor Goede Doelen gelden de volgende codes, regels en richtlijnen: 

  • SBF-code voor Goed Bestuur (vervangt code Wijffels).
  • Richtlijn 650 en Richtlijn C2 (onderdeel van richtlijnen voor de jaarverslaggeving van de Raad voor de jaarverslaggeving) en aanbeveling Toepassing Richtlijn 650 'kostentoerekening beheer en administratie'.
  • Erkenningsregeling (CBF-keurmerk) Goede Doelen.
  • Regeling beloning directeuren van goede doelen.
  • Richtlijn Financieel Beheer goede doelen.
  • Handreiking verwerking en waardering van nalatenschappen belast met (vrucht)gebruik. Werktijden


1 uur per werk Geen vaste werktijden, kan vanuit huis. 4 vergaderingen per jaar, 2x online en 2x live in het Midden van het land.


Bijzondere Voorwaarden

Zelfstandig kunnen werken, kansen zien oppakken & initiëren, affiniteit met Stop Pesten Nu.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Stichting Stop Pesten Nu
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Stichting Stop Pesten Nu > (ter uitbreiding) Lid Raad van Toezicht m/v (onbezoldigd)

Over Stichting Stop Pesten Nu

Stichting Stop Pesten Nu (CBF Erkend Goed Doel) is hèt informatie-, expertise en kenniscentrum van Nederland met een uitgebreide kennisbank gericht op pesten en online pesten (cyberpesten).

Naast alle informatie, tools, lesmaterialen, downloads en tips worden onze workshops, studiedagen, gastlessen, ouderavonden, gastspreker en voorlichtingen verzorgd door Stop Pesten Nu Opleiding & Training
Slachtoffers van pesten sturen ons dagelijks berichten dat ze zich door ons gesteund, gehoord en gezien voelen en hier zijn wij ontzettend blij mee. Want door doen wij het uiteindelijk allemaal voor. Iedere keer als wij dit horen geeft ons nog meer kracht en passie om door te blijven gaan. Wij zijn de stem voor alle slachtoffers van pesten in Nederland die onze stem kunnen gebruiken. Wij staan op de bres, elke dag weer om mensen bewust te maken dat pesten echt schadelijke gevolgen heeft niet alleen voor de gepeste maar voor de gehele groep.
Het beste tegengif bij pesten: Een goede sfeer in de groep is het beste tegengif. De pester en meelopers stoppen pas echt als zij geen aandacht meer krijgen van de groep. ​Breng het juiste tegengif in en pak het pesten aan met de hele groep, klas of team! Wij hebben heel veel informatie op de website per doelgroep & uiteraard kunnen wij jullie hier ook mee helpen!
Deze vrijwilligersvacature is verlopen10 plaatsen over.
Deel activiteit