Skip Sidebar

Over ons

STS biedt al meer dan 30 jaar hulp in situaties waar mensen thuis willen sterven. Dat doen we door te waken bij de stervende, 's nachts en soms ook een dagdeel overdag. Zo kunnen de mantelzorgers ...

Zorg & WelzijnOuderen
Deel

Zorg jij graag voor anderen en kun je goed luisteren?

0–8 uur/week · 1 dec 2020 – 30 nov 2024
Bergpoortstraat 159, 7411 CV Deventer, Nederland
Zorg en hulpverleningSociaal contact
Zorg & WelzijnOuderen
Aanmeldingen sluiten in 3 years.
Deel activiteit
#29582
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Stichting-Thuis-Sterven-Zuidwest-Overijssel/activiteiten/Zorg-jij-graag-voor-anderen-en-kun-je-goed-luisteren/29582 om je aan te melden

Samenvatting

Stichting Thuis Sterven heeft ruimte voor vrijwilligers die tussen 23 en 7 uur willen waken bij stervenden thuis

Uitgebreide omschrijving

Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel bestaat al sinds 1988. Vrijwilligers van de Stichting zorgen in de nacht (en soms overdag) voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensdagen. Zo kunnen de familieleden doorslapen en bijtanken.

De Stichting heeft 26 vrijwilligers. Een achtergrond in de zorg is niet strikt noodzakelijk om dit werk te kunnen doen, wel affiniteit met ernstig zieken en hun mantelzorgers. Vrijwilligers nemen de taak van de mantelzorger een nacht over en zijn een luisterend oor. Inzet gebeurt in overleg met de vrijwilliger, sommigen willen eens per week beschikbaar zijn, maar eens per 2 of 3 weken kan ook.

Voordat een vrijwilliger start wordt een cursus van een 6 dagdelen aangeboden. Hierin wordt naast praktische zorg ook aandacht besteed aan rouw, het stervensproces, sterven in andere culturen, euthanasie en palliatieve sedatie. Hopelijk start er begin volgend jaar weer een cursus (onder voorbehoud vanwege de corona-situatie) waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn!

De Stichting biedt goede begeleiding en ondersteuning, een gezellige, gevarieerde vrijwilligersgroep en door het jaar heen geregeld contactmomenten met leuke en leerzame activiteiten.

Momenteel vinden er geen inzetten van vrijwilligers plaats vanwege de corona-situatie, maar aanmelden kan wel!

Wil je meer informatie over dit bijzondere vrijwilligerswerk dan kun je bellen met een van de coördinatoren van de Stichting: Erna van Buiten 06-22 91 70 27 of Inge Hoeksema 06-51 56 56 58

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Nb het adres is van ons secretariaat, we hebben geen kantoor maar werken vanuit huis en bij mensen thuis.

Over Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel

STS biedt al meer dan 30 jaar hulp in situaties waar mensen thuis willen sterven. Dat doen we door te waken bij de stervende, 's nachts en soms ook een dagdeel overdag. Zo kunnen de mantelzorgers even bijslapen of afstand nemen en houden ze de zorg langer vol.

Aanmeldingen sluiten in 3 years.
Deel activiteit