Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Met 12.500 vrijwilligers ondersteunen wij ...

Vluchtelingen & Minderheden
Deel

Maatschappelijk begeleider

8 uur/week
Bergschild 39, 7411 EL Deventer, Netherlands
Begeleiding
Vluchtelingen & Minderheden
Deel activiteit
#43423
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Vluchtelingenwerk-Deventer/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider/43423 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als maatschappelijk begeleider maak je cliënten wegwijs in de buurt en regel je zaken als uitkeringen, verzekeringen, huis- en tandarts en onderwijs.

Uitgebreide omschrijving

Bij verhuizen komt veel kijken. Dat geldt zeker voor vluchtelingen die voor het eerst in een Nederlandse gemeente komen wonen. Steek je graag je handen uit je mouwen om iemand goed op weg te helpen? Dan zoeken we jou!


Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen die nieuw zijn in de gemeente. Aan de hand van een checklist vragen jullie samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook help je bij het regelen van een huisarts, school, energiemaatschappij, verzekeringen, internetaansluiting etc. Je geeft uitleg over hoe zaken in Nederland geregeld zijn en neemt regelmatig samen de post door. De voortgang houd je bij in een cliëntenregistratiesysteem (VVS).

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Over Vluchtelingenwerk Deventer

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Met 12.500 vrijwilligers ondersteunen wij asielzoekers in de opvangcentra en vluchtelingen die een nieuw bestaan opbouwen in Nederland.

Bekijk de site van Vluchtelingenwerk voor meer informatie

Deel activiteit