Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Met 12.500 vrijwilligers ondersteunen wij ...

Vluchtelingen & Minderheden
Deel

Spreekuurmedewerker

4 uur/week
Bergschild 39, 7411 EL Deventer, Netherlands
Begeleiding
Vluchtelingen & Minderheden
Deel activiteit
#43421
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Vluchtelingenwerk-Deventer/activiteiten/Spreekuurmedewerker/43421 om je aan te melden

Samenvatting

Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken (ma-do van 1300;1600)

Uitgebreide omschrijving

Vluchtelingen die al langer in een gemeente wonen kunnen op maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur langskomen op het informatie- en adviespunt (spreekuur) van VluchtelingenWerk. Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken. Tijdsbesteding: 1 dagdeel per week.


Als spreekuurmedewerker beantwoord je tijdens het spreekuur korte vragen van vluchtelingen. Je biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren en adviseert over zaken op het gebied van bijvoorbeeld financiën, wonen en scholing. Je bemiddelt bij contacten met instanties en registreert in het vluchtelingenvolgsysteem (VVS). In sommige situaties verwijs je door. Op deze manier help je vluchtelingen verder.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Over Vluchtelingenwerk Deventer

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Met 12.500 vrijwilligers ondersteunen wij asielzoekers in de opvangcentra en vluchtelingen die een nieuw bestaan opbouwen in Nederland.

Bekijk de site van Vluchtelingenwerk voor meer informatie

Deel activiteit