Skip Sidebar

Over ons

Voedselbank Deventer wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en tegelijkertijd verspilling van voedsel tegengaan. We doen dat door kwalitatief goed eten in te zamelen, om ...

Buurt & omgevingArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Deel
Betrokken en verbindende voorzitter bestuur Voedselbank Deventer

Betrokken en verbindende voorzitter bestuur Voedselbank Deventer

Structureel werk · 10–12 uur/week · Start vanaf 1 feb 2024
7414 BA, Deventer, Overijssel, Netherlands
HulpverleningZorg
Buurt & omgeving
1 plaats over.
Activiteit Delen
Voedselbank Deventer
#72353
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Voedselbank-Deventer/activiteiten/Betrokken-en-verbindende-voorzitter-bestuur-Voedselbank-Deventer/72353 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De voorzitter van de voedselbank Deventer en het Regionaal Distributiecentrum Salland/Twente is de verbindende factor in het bestuur.

Uitgebreide omschrijving

De voorzitter van de voedselbank Deventer en het Regionaal Distributiecentrum Salland/Twente is de verbindende factor in het bestuur. Hij/zij behartigt zowel de doelstellingen als de belangen van de voedselbank en het RDC en vertegenwoordigt de stichting extern. Hij/zij zorgt lokaal voor goede relaties tussen bestuur, vrijwilligers, verwante partijen en gemeente. Bovenlokaal voor goede werkrelaties met aangesloten voedselbanken en de Vereniging Voedselbanken Nederland.

De voorzitter zorgt voor een duidelijke structuur, visie en beleid en leidt de bestuursvergaderingen (ca. 10 x per jaar) .

Het profiel van onze nieuwe voorzitter :

·        Je bent resultaatgericht, besluitvaardig en ondernemend en weet mensen te overtuigen, te motiveren en te enthousiasmeren. Je verbindt en bent tactvol en sensitief.

·        Je staat open voor en zoekt actief naar nieuwe kansen en mogelijkheden en je kunt inspelen op ontwikkelingen en veranderingen binnen en buiten de organisatie. Je beschikt over veranderkracht en doorzettingsvermogen, bent besluitvaardig en toont lef;

·        Je spreekt de taal van vrijwilligers en klanten maar ook die van fondsen en leveranciers.

·        Je zorgt samen met je collega’s voor een gezonde werksfeer, goede financiële positie en continuïteit; je bent een echte teamplayer.

·        Je bent niet te beroerd om zelf ook uitvoerende taken op je te nemen.

We zoeken een voorzitter met :

·        Ervaring in een bestuurlijke rol als voorzitter en ervaring met het werken met (uitsluitend) vrijwilligers;

·        Visie op ondernemerschap; Iemand die kansen en risico’s voor de organisatie herkent en verkent; Durf om nieuwe wegen in te slaan.

·        Ervaring met- en (aantoonbaar) inzicht in bedrijfvoeringsprocessen en financiën

·        Affiniteit met hulpverlening aan kwetsbare mensen; je bent goed ingevoerd in maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen in de relevante omgeving (armoede en voedselverspilling);

·        Een hands-on mentaliteit (en een beetje humor).

 

Tijdsbesteding

Je bent minimaal 10-12 uur per week beschikbaar.

 

De volledige vacature kunt u vinden op de website van Voedselbank Deventer https://voedselbankdeventer.nl/vacatures

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Voedselbank Deventer > Betrokken en verbindende voorzitter bestuur Voedselbank Deventer

Over Voedselbank Deventer

Voedselbank Deventer wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en tegelijkertijd verspilling van voedsel tegengaan. We doen dat door kwalitatief goed eten in te zamelen, om daar vervolgens voedselpakketten van te maken. Deze pakketten delen we uit aan huishoudens en alleenstaanden die in armoede leven. Daarnaast brengen we de mensen die van de Voedselbank gebruik maken desgewenst in contact met de bestaande sociale loketten.\n\nActiviteiten\n\nVoedselbank Deventer werkt op alle niveaus met vrijwilligers. Het uitvoerende werk bestaat onder meer uit: - Aanvragen van voedselpakketten afhandelen. - Producten vervoeren van en naar Voedselbank Deventer. - Voedselpakketten samenstellen + werkzaamheden in de loods verrichten. - De telefoon beantwoorden, het klantenbestand bijhouden e.d. - Het onderhouden van contacten met leveranciers. - Het verwerven van voedsel om een gevarieerd voedselpakket te kunnen samenstellen. - Het werven van sponsoren, donateurs en andere fondsen om de exploitatie financieel dekkend te krijgen. - Het verzorgen en actueel houden van de social media (website, nieuwsbrieven etc.)