Skip Sidebar

Over ons

Voedselbank Deventer wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en tegelijkertijd verspilling van voedsel tegengaan. We doen dat door kwalitatief goed eten in te zamelen, om ...

Buurt & omgevingArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Deel

Secretaris bestuur Voedselbank Deventer

8 uur/week
7414 BA, Deventer, Overijssel, Netherlands
Buurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen1 plaats over.
Deel activiteit
#28478
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Voedselbank-Deventer/activiteiten/Secretaris-bestuur-Voedselbank-Deventer/28478 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Ben jij een administratieve duizendpoot met kennis van organisaties en met hart voor de samenleving? Dan is de Voedselbank Deventer / het RDC Salland & Twente op zoek naar jou! Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van de voedselbank. We vergaderen een keer per maand. Je bereidt de agenda voor en maakt de notulen. Je zorgt voor alle inkomende en een deel van de uitgaande post en zorgt ervoor dat alle vragen bij de juiste personen terecht komen. Je onderhoudt samen met de voorzitter de contacten met de gemeente, de sociale dienst en andere voedselbanken. Ook zorg je ervoor dat er een jaarplan en jaarverslag komt. Je geeft input voor het up-to-date houden van de website en de de pr-activiteiten. Naast aanwezig zijn bij de maandelijkse vergaderingen die je moet voorbereiden en waarvan je verslag moet doen, vragen we je regelmatig de post te controleren. Bijna alle post gaat via de mail. De indeling van je werk spreek je af met 5 collega bestuursleden, er zijn geen vaste uren. Reken op gemiddeld 8 uur werk per week.

Werktijden

In overleg

BijzondereVoorwaarden

• Heeft bestuurlijke ervaring • Maatschappelijke betrokkenheid • Kan de Voedselbank extern vertegenwoordigen • Is een geordende werker • Voldoende tijd beschikbaar (minimaal 8 uur per week)
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Voedselbank Deventer
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Voedselbank Deventer > Secretaris bestuur Voedselbank Deventer

Over Voedselbank Deventer

Voedselbank Deventer wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en tegelijkertijd verspilling van voedsel tegengaan. We doen dat door kwalitatief goed eten in te zamelen, om daar vervolgens voedselpakketten van te maken. Deze pakketten delen we uit aan huishoudens en alleenstaanden die in armoede leven. Daarnaast brengen we de mensen die van de Voedselbank gebruik maken desgewenst in contact met de bestaande sociale loketten.\n\nActiviteiten\n\nVoedselbank Deventer werkt op alle niveaus met vrijwilligers. Het uitvoerende werk bestaat onder meer uit: - Aanvragen van voedselpakketten afhandelen. - Producten vervoeren van en naar Voedselbank Deventer. - Voedselpakketten samenstellen + werkzaamheden in de loods verrichten. - De telefoon beantwoorden, het klantenbestand bijhouden e.d. - Het onderhouden van contacten met leveranciers. - Het verwerven van voedsel om een gevarieerd voedselpakket te kunnen samenstellen. - Het werven van sponsoren, donateurs en andere fondsen om de exploitatie financieel dekkend te krijgen. - Het verzorgen en actueel houden van de social media (website, nieuwsbrieven etc.)
Deze vrijwilligersvacature is verlopen1 plaats over.
Deel activiteit