Skip Sidebar

Over ons

Voedselbank Deventer wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en tegelijkertijd verspilling van voedsel tegengaan. We doen dat door kwalitatief goed eten in te zamelen, om ...

Buurt & omgevingArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Deel

Voedselbank Deventer zoekt coördinator voor de bedrijfsvoering

8–10 uur/week
Harderwijkerstraat 21, 7418 BA Deventer, Nederland
Buurt & omgevingArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit
#39674
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Voedselbank-Deventer/activiteiten/Voedselbank-Deventer-zoekt-coordinator-voor-de-bedrijfsvoering/39674 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

2021: meer klanten, meer voedsel verstrekken.
Voedselbank Deventer zoekt coördinatoren voor de bedrijfsvoering

Uitgebreide omschrijving

De Voedselbank Deventer zoekt coördinatoren voor de bedrijfsvoering, die in teamverband de coördinatie kunnen oppakken.

De voedselbank verstrekt, verdeeld over twee dagen, voedselpakketten. In 2021 zal de omvang van de werkzaamheden toenemen als gevolg van meer klanten en meer voedsel en voedselverstrekking op meerdere dagen per week.


Zorgvuldige bedrijfsvoering is daarbij vereist en is gericht op het regionale distributiecentrum van de voedselbanken in Salland en Twente, dat gekoppeld is aan de Voedselbank Deventer. De inkomende voedselstroom naar omvang en samenstelling, aansturen van vrijwilligers in de loods, het voorraadbeheer naar opslag, koelen en vriezen, de verdeling over de aangesloten voedselbanken en de onderliggende registratie zijn bedrijfsprocessen die nauw luisteren. Zowel naar inhoud als naar aansturing.


De voedselbank is geheel en al een vrijwilligersorganisatie met momenteel ruim 125 vrijwilligers. Zij zetten zich met enthousiasme en betrokkenheid in voor de voedselbank en vooral voor de klanten die er gebruik van maken. De werksfeer is plezierig, de onderlinge verhoudingen zijn goed.

Veel vrijwilligers zetten zich in voor de taken rond de bedrijfsvoering. De coördinatie van deze taken vraagt om versterking.


De voedselbank zoekt vrijwilligers die de coördinatietaak op zich willen nemen. Dit gebeurt in teamverband, in die zin dat ook meerdere personen, in onderling overleg deze taak gezamenlijk inhoud geven. Wat tijdsinzet betreft gaat het dan om ca 1 dag per week, verdeeld in twee dagdelen over twee dagen.

We zoeken vrijwilligers die…

·        Leidinggevende ervaring hebben of afdeling overstijgend kunnen denken en handelen

·        Helicopterview hebben

·        Kennis en ervaring met geautomatiseerde systemen

·        Collega’s kunnen motiveren en enthousiasmeren

·        Teamspeler zijn

·        Maatschappelijk betrokken zijn

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Voedselbank Deventer > Voedselbank Deventer zoekt coördinator voor de bedrijfsvoering

Over Voedselbank Deventer

Voedselbank Deventer wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en tegelijkertijd verspilling van voedsel tegengaan. We doen dat door kwalitatief goed eten in te zamelen, om daar vervolgens voedselpakketten van te maken. Deze pakketten delen we uit aan huishoudens en alleenstaanden die in armoede leven. Daarnaast brengen we de mensen die van de Voedselbank gebruik maken desgewenst in contact met de bestaande sociale loketten.\n\nActiviteiten\n\nVoedselbank Deventer werkt op alle niveaus met vrijwilligers. Het uitvoerende werk bestaat onder meer uit: - Aanvragen van voedselpakketten afhandelen. - Producten vervoeren van en naar Voedselbank Deventer. - Voedselpakketten samenstellen + werkzaamheden in de loods verrichten. - De telefoon beantwoorden, het klantenbestand bijhouden e.d. - Het onderhouden van contacten met leveranciers. - Het verwerven van voedsel om een gevarieerd voedselpakket te kunnen samenstellen. - Het werven van sponsoren, donateurs en andere fondsen om de exploitatie financieel dekkend te krijgen. - Het verzorgen en actueel houden van de social media (website, nieuwsbrieven etc.)