Skip Navigation
Over ons

Het ontplooien van activiteiten, projecten en initiatieven ter ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond die zelfstandig wonen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst ...

Zorg & Welzijn
Deel

Bezorg jij mevrouw een leuke dag, in ruil voor een lach?

Flexibel
Lange Zandstraat 15, 7412 CD Deventer, Netherlands
Zorg & Welzijn
#28624
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Vriendendiensten/activiteiten/Bezorg-jij-mevrouw-een-leuke-dag-in-ruil-voor-een-lach/28624 om je aan te melden
SamenvattingDan ben jij  hèt maatje dat  wij zoeken! 
Als maatje spreek je regelmatig af met een deelnemer om koffie te drinken, te kletsen of samen iets te ondernemen).
Uitgebreide omschrijving

Voor een lieve dame van 60, wonend op de vijfhoek, zijn wij opzoek naar een maatje. Ze vindt het leuk om in het weekend even met een maatje wat te doen: samen kopje koffie drinken, even het winkelcentrum op, een stukje wandelen of fietsen of een spelletje spelen.


Onze deelnemers zijn 18+, hebben een psychische kwetsbaarheid, wonen zelfstandig of begeleid en zijn op zoek naar sociale contacten. Als maatje geef je zelf aan wat je wensen zijn in het contact en wat voor jou passende tijden zijn. Op basis van jullie voorkeuren wordt er een match gemaakt. Voor beiden is het een leuk, sociaal contact! 

 

Kennis van psychiatrie is geen vereiste, je wordt gekoppeld aan één van de coördinatoren voor de nodige begeleiding. Wij bieden onze vrijwilligers (vrijblijvend) regelmatig interessante, gezellige activiteiten om elkaar te leren kennen en om kennis op te doen over de psychiatrie. 

 

Enthousiast geworden? Neem contact op met Vriendendiensten via: 

  • 0570-613747  


Of bezoek onze website

 

Werktijden 

In overleg. Samen met de deelnemer worden afspraken gemaakt omtrent frequentie en tijdstip. 

 

Bijzondere voorwaarden 

Vriendendiensten (werkgebied: gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst) is er voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Onze deelnemers wonen over het algemeen zelfstandig of begeleid. De leeftijd ligt tussen de 18 en 80 jaar. Onze activiteiten richten zich op contact en vrijetijdsbesteding. Om als vrijwilliger maatje te worden hoef je geen kennis van of ervaring in de psychiatrie te hebben. In het contact gaat het om gelijkwaardigheid en medemenselijkheid. 

 

Inwerkmethode en begeleiding 

Iedere vrijwilliger wordt begeleid door een van de maatjescoördinatoren. De vrijwilliger kan met vragen, problemen of opmerkingen bij de desbetreffende coördinator terecht. Nadat de vrijwilliger gekoppeld is, houdt de coördinator contact. Enkele afspraken staan vast; zo heeft de coördinator na drie maanden en na een jaar een evaluatie- en/of een afsluitingsgesprek. 

 

Scholing 

Een aantal keren per jaar worden er themabijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers en stagiaires. Tevens is er een aantal keren per jaar een introductie voor nieuwe vrijwilligers. Verder organiseren wij iedere maand een vriendencafé voor iedereen die bij ons staat ingeschreven. Op deze avonden kunt u andere vrijwilligers maar ook deelnemers ontmoeten. 

 

Onkostenvergoeding 

Alle vrijwilligers zijn WA verzekerd. Voor ieder maatjes-koppel is er een budget van 50 euro om vrij te besteden aan activiteiten. Bij overige kosten betaalt ieder zijn eigen deel. Er is km-vergoeding mogelijk. 

Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Vriendendiensten > Bezorg jij mevrouw een leuke dag, in ruil voor een lach?
Over Vriendendiensten
Het ontplooien van activiteiten, projecten en initiatieven ter ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond die zelfstandig wonen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.

Vriendendiensten heeft drie hoofdactiviteiten:
1.Maatjesactiviteiten:
- 1-op-1 maatjes
- groepsmaatje
- tafelmaatjes
- vriendencafés

2. Onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning:
- individuele cliëntondersteuning
- collectieve cliëntondersteuning
- advies, hulp en ondersteuning bij PGB zaken
- hulp bij klachten bezwaar en beroep

3. Zelfregiecentrum:
Iedereen is welkom (zonder indicatie) voor:
- activiteiten
- open centrum
- luisterend oor
- actieve bijdrage bezoekers
- Herstel(activiteiten)
#28624
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Vriendendiensten/activiteiten/Bezorg-jij-mevrouw-een-leuke-dag-in-ruil-voor-een-lach/28624 om je aan te melden