Post | september 2021 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

100e rit ANWB AutoMaatje Deventer

Een feestelijk moment voor ANWB AutoMaatje Deventer; op 2 september werd de 100e rit gereden! ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Deze vrijwillige vervoersdienst geeft minder mobiele inwoners, die geen redelijk alternatief hebben, de mogelijkheid er weer uit te kunnen. De vrijwillige chauffeur, het AutoMaatje, biedt ook extra gezelligheid met een praatje en bijvoorbeeld ondersteuning bij de boodschappen. Deelnemers merken zo dat er een netwerk is waaraan zij kunnen deelnemen om mobieler te worden.


Voorziet in een behoefte

Coördinator Elise Steunebrink van Deventer Doet vertelt ‘Sinds de start in mei hebben we al 99 mensen op weg geholpen en hebben veel enthousiaste mensen zich opgegeven als vrijwillige chauffeur. En nu dan de 100e rit! Wij zijn blij dat we duidelijk in een behoefte voorzien. De reacties zijn hartverwarmend. Mensen zijn heel blij dat ze even het huis uit kunnen, of dat nu voor plezier of voor gezondheidsredenen is.’


Hoe werkt ANWB AutoMaatje Deventer?

Deelnemers kunnen zich aanmelden via telefoon: 0570-781 781 (ma t/m do 9-12 uur) of via email: [email protected]. Een rit moet minimaal twee werkdagen van tevoren aangevraagd zijn en de deelnemer betaalt de chauffeur € 0,30 per km aan onkostenvergoeding. Een team van vrijwillige matchmakers zorgen voor de verbinding tussen de vrijwillige chauffeurs en de mensen die gebruik willen maken van een AutoMaatje. Je hoeft geen lid te zijn van de ANWB om deel te nemen. Het vrijwilligersteam helpt graag nog veel meer minder mobiele inwoners op weg.

Deel blogpost