Kennis

Je bent nooit te oud om te leren

Welke workshops zijn er voor vrijwilligers? Waar vind je informatie over wet- en regelgeving? Waar moet je aan denken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie? Vind de antwoorden in ons online kenniscentrum.

Deventer Doet helpt je graag.

Vrijwilligerscollege

Van vrijwilligerswerk kun je leren. En wij geloven dat vrijwilligers ook veel kunnen leren van elkaar! Het Vrijwilligerscollege brengt vraag en aanbod bij elkaar en biedt scholing voor alle vrijwilligers. Wil jij iets leren of wil je je kennis en ervaring delen met andere vrijwilligers door het geven van een eigen workshop? Bekijk de agenda of laat het ons dan weten via [email protected]!

BestuurdersCentraal

BestuurdersCentraal Deventer is een netwerk van bestuurders van vrijwilligersorganisaties, ondernemers, overheid en onderwijs uit Deventer. Zij willen hun kennis delen om besturen te ondersteunen bij hun taken. We bieden gratis advies door deskundige bestuurscoaches, workshops en trainingen door experts, een frisse blik op je organisatie door studenten van Saxion en bijeenkomsten waarin besturen ervaringen en good practises met elkaar delen Wil je meedenken of nog beter: doen? Of heb je een vraag waarbij we kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Online Kenniscentrum

Klik op lees meer om alle informatie over dit thema te zien

Bestuur & BeleidHoe richt je een vrijwilligersorganisatie op? Welke functies en taken heeft een bestuur? Wat kom je tegen bij de praktische kant van besturen? Deventer Doet helpt besturen op weg met deskundig advies en ondersteuning.
Wet- & RegelgevingWelke wetten en regels gelden voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers? Blijf op de hoogte van de belangrijkste wet- en regelgeving.
Geld vindenOp zoek naar extra middelen? Bijvoorbeeld voor vrijwilligersvergoedingen of dat busreisje? Lees hier over subsidies, fondsen en sponsoring.
Werven van vrijwilligersZoek je meer helpende handen? Lees hier hoe je o.a. effectief vrijwilligers werft, een wervingsplan opstelt en vacatures aantrekkelijk presenteert.
Werken met vrijwilligersVrijwilligers worden steeds belangrijker, maar laten zich lastiger binden. Hoe begeleid en boei je vrijwilligers zodat ze een langdurige relatie met een organisatie aangaan? Lees hier over het belang van de 5 B's, gesprekken en de administratie.
Communicatie & PRHoe weten vrijwilligers en anderen waar jouw organisatie voor staat? Hoe houd je contact? Hier je o.a. over een communicatieplan en communicatiemiddelen. Ook krijg je tips over social media en omgaan met de pers.
Scholing vrijwilligersVan vrijwilligers wordt steeds meer verwacht. Training en ondersteuning helpen vrijwilligers in hun werk, bieden diepgang en zijn onmisbaar in deze tijd van kwaliteitseisen en klanttevredenheid. Deventer Doet biedt een overzicht van trainingen en workshops en adviseert je graag.

Workshops

 1. Vrijwilligerscollege
 2. Okt22
  Workshop · donderdag om 12:00Samenspreken Buro Holland
 3. Nov17
 4. Nov17
 5. Nov18
  Workshop · woensdag om 13:00Online spreekuurDeventer Doet
 6. Dec10
  Workshop · donderdag om 10:00Online spreekuurDeventer Doet
 1. BestuurdersCentraal