Kennis

Je bent nooit te oud om te leren

Welke workshops zijn er voor besturen van vrijwilligersorganisaties? Waar vind ik informatie over wet- en regelgeving? Waar moet je aan denken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie? En hoe vind ik nieuwe vrijwilligers?

Deventer Doet helpt je graag. Vind de antwoorden in ons online kenniscentrum of volg een van onze workshops. Wil je liever een persoonlijk advies? Ook dat is mogelijk. Onze bestuurscoaches denken graag met je mee.

BestuurdersCentraal

BestuurdersCentraal Deventer is een netwerk van bestuurders van vrijwilligersorganisaties, ondernemers, overheid en onderwijs uit Deventer. Zij willen hun kennis delen om besturen te ondersteunen bij hun taken. We bieden gratis advies door deskundige bestuurscoaches, workshops en trainingen door experts, een frisse blik op je organisatie door studenten van Saxion en bijeenkomsten waarin besturen ervaringen en good practises met elkaar delen Wil je meedenken of nog beter: doen? Of heb je een vraag waarbij we kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Vrijwilligerscollege

Van vrijwilligerswerk kun je leren. En wij geloven dat vrijwilligers ook veel kunnen leren van elkaar! Het Vrijwilligerscollege brengt vraag en aanbod bij elkaar en biedt scholing voor alle vrijwilligers. Wil jij iets leren of wil je je kennis en ervaring delen met andere vrijwilligers door het geven van een eigen workshop? Bekijk de agenda of laat het ons dan weten via [email protected]!

Workshop aanbod:

Online Kenniscentrum

Klik op lees meer om alle informatie over dit thema te zien

Bestuur & Beleid

Hoe richt je een vrijwilligersorganisatie op? Welke functies en taken heeft een bestuur? Wat kom je tegen bij de praktische kant van besturen? Deventer Doet helpt besturen op weg met deskundig advies en ondersteuning.

Wet- & Regelgeving

Welke wetten en regels gelden voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers? Blijf op de hoogte van de belangrijkste wet- en regelgeving.

Geld vinden

Op zoek naar extra middelen? Bijvoorbeeld voor vrijwilligersvergoedingen of dat busreisje? Lees hier over subsidies, fondsen en sponsoring.

Werven van vrijwilligers

Zoek je meer helpende handen? Lees hier hoe je o.a. effectief vrijwilligers werft, een wervingsplan opstelt en vacatures aantrekkelijk presenteert.

Werken met vrijwilligers

Vrijwilligers worden steeds belangrijker, maar laten zich lastiger binden. Hoe begeleid en boei je vrijwilligers zodat ze een langdurige relatie met een organisatie aangaan? Lees hier over het belang van de 5 B's, gesprekken en de administratie.

Communicatie & PR

Hoe weten vrijwilligers en anderen waar jouw organisatie voor staat? Hoe houd je contact? Hier je o.a. over een communicatieplan en communicatiemiddelen. Ook krijg je tips over social media en omgaan met de pers.

Scholing vrijwilligers

Van vrijwilligers wordt steeds meer verwacht. Training en ondersteuning helpen vrijwilligers in hun werk, bieden diepgang en zijn onmisbaar in deze tijd van kwaliteitseisen en klanttevredenheid. Deventer Doet biedt een overzicht van trainingen en workshops en adviseert je graag.

Workshops

  1. Vrijwilligerscollege
  1. BestuurdersCentraal