Kennis

Je bent nooit te oud om te leren

Welke workshops zijn er voor besturen van vrijwilligersorganisaties? Waar vind ik informatie over wet- en regelgeving? Waar moet je aan denken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie? En hoe vind ik nieuwe vrijwilligers?

Deventer Doet helpt je graag. Vind de antwoorden in ons online kenniscentrum of volg een van onze workshops. Wil je liever een persoonlijk advies? Ook dat is mogelijk. Onze bestuurscoaches denken graag met je mee.

BestuurdersCentraal

BestuurdersCentraal Deventer is een netwerk van bestuurders van vrijwilligersorganisaties, ondernemers, overheid en onderwijs uit Deventer. Zij willen hun kennis delen om besturen te ondersteunen bij hun taken. We bieden gratis advies door deskundige bestuurscoaches, workshops en trainingen door experts, een frisse blik op je organisatie door studenten van Saxion en bijeenkomsten waarin besturen ervaringen en good practises met elkaar delen Wil je meedenken of nog beter: doen? Of heb je een vraag waarbij we kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Vrijwilligerscollege

Van vrijwilligerswerk kun je leren. En wij geloven dat vrijwilligers ook veel kunnen leren van elkaar! Het Vrijwilligerscollege brengt vraag en aanbod bij elkaar en biedt scholing voor alle vrijwilligers. Wil jij iets leren of wil je je kennis en ervaring delen met andere vrijwilligers door het geven van een eigen workshop? Bekijk de agenda of laat het ons dan weten via [email protected]!

Workshop aanbod:

Sep7
Nieuw
Workshop · € 25 · 7 sep, 12:00 - 13:00
Flexibele locatie
Online lunchbijeenkomst Pesten op het werk
Leer pesten op het werk herkennen, erken het gebeurt ook in mijn organisatie zodat je naar de laatste stap kunt gaan: pak het aan.Geplaatst door Stichting Stop Pesten Nu
Aug31
Nieuw
Workshop · € 25 · 31 aug, 12:00 - 13:00
Flexibele locatie
Lunchbijeenkomst voor ouders over online pesten (cyberpesten)
Een ouderavond is speciaal georganiseerd voor ouders om uit te leggen wat online pesten (cyberpesten) is oftewel de online leefwereld van hun kinderen. Geplaatst door Stichting Stop Pesten Nu
Dec9
Workshop · 9 dec, 19:00 - 20:30
Deventer
Maak een kerstgroet in Canva
Wil jij je vrijwilligers een leuke kerstgroet sturen?Geplaatst door Deventer Doet
Okt26
Workshop · 26 okt, 19:00 - 21:00
Deventer
Kennismaking met Verbindende communicatie.
Wat is verbindende communicatie?Geplaatst door Deventer Doet
Sep11
Workshop · 11 sep, 12:00 - 13:00
Deventer
Expeditie: Nieuwe Gezichten
Deventer Doet presenteert i.s.m. NOV de ‘expeditie nieuwe gezichten’! Geplaatst door Deventer Doet

Online Kenniscentrum

Klik op lees meer om alle informatie over dit thema te zien

Bestuur & BeleidHoe richt je een vrijwilligersorganisatie op? Welke functies en taken heeft een bestuur? Wat kom je tegen bij de praktische kant van besturen? Deventer Doet helpt besturen op weg met deskundig advies en ondersteuning.
Wet- & RegelgevingWelke wetten en regels gelden voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers? Blijf op de hoogte van de belangrijkste wet- en regelgeving.
Geld vindenOp zoek naar extra middelen? Bijvoorbeeld voor vrijwilligersvergoedingen of dat busreisje? Lees hier over subsidies, fondsen en sponsoring.
Werven van vrijwilligersZoek je meer helpende handen? Lees hier hoe je o.a. effectief vrijwilligers werft, een wervingsplan opstelt en vacatures aantrekkelijk presenteert.
Werken met vrijwilligersVrijwilligers worden steeds belangrijker, maar laten zich lastiger binden. Hoe begeleid en boei je vrijwilligers zodat ze een langdurige relatie met een organisatie aangaan? Lees hier over het belang van de 5 B's, gesprekken en de administratie.
Communicatie & PRHoe weten vrijwilligers en anderen waar jouw organisatie voor staat? Hoe houd je contact? Hier je o.a. over een communicatieplan en communicatiemiddelen. Ook krijg je tips over social media en omgaan met de pers.
Scholing vrijwilligersVan vrijwilligers wordt steeds meer verwacht. Training en ondersteuning helpen vrijwilligers in hun werk, bieden diepgang en zijn onmisbaar in deze tijd van kwaliteitseisen en klanttevredenheid. Deventer Doet biedt een overzicht van trainingen en workshops en adviseert je graag.