Besturen Kennis Deventer Doet Trainingen Workshops

Kennis

Deventer Doet biedt vrijwilligersorganisaties en initiatieven kennis, advies en ondersteuning. Dit doen wij op het gebied van bestuur & organisatie en helpen om het werken met vrijwilligers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je kunt op verschillende manieren van onze dienstverlening gebruik maken.

Vrijwilligersreis 6 B's

In de vrijwilligersreis draait alles om de ideale match tussen organisaties en vrijwilligers. Aan de hand van de 6 B's nemen we jouw organisatie mee op reis. We begeleiden jouw organisatie stap voor stap bij het vormgeven van een passend vrijwilligersbeleid.

Advies & Ondersteuning

Deventer Doet biedt verschillende vormen van ondersteuning en advies. Van een eenvoudige vraag tot een complex verandertraject, onze Adviseur Maatschappelijke Organisaties, Experts en Bestuursadviseurs staan voor je klaar.

Kenniscentrum

Ontdek in ons kenniscentrum actuele informatie over vrijwilligerswerk, georganiseerd per onderwerp, van Wet & Regelgeving tot Financiën en van Werving tot Communicatie & PR. Mis je iets of wil je iets toevoegen? Laat het ons weten, samen houden we het kenniscentrum actueel.

Workshops & Trainingen

Bij Deventer Doet krijg je de kans om je kennis en vaardigheden te vergroten via workshops en trainingen. Hier doe je niet alleen waardevolle leerervaringen op, maar deel je ook best practices met andere vrijwilligersorganisaties. Samen streven we naar groei en verbetering. 

Verjonging in besturen

Stadslab van Saxion deed onderzoek

Het stadslab van de Hogeschool Saxion onderzocht de leeftijd van bestuursleden bij vrijwilligersorganisaties in Deventer en hoe verjonging gerealiseerd kan worden. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd van bestuursleden 55 jaar is, met uitschieters van 82 jaar aan de oudste kant en 18 jaar aan de jongste kant.


De studenten concluderen dat jongeren eerder geneigd zijn een bestuursfunctie te accepteren als de voordelen duidelijker worden gecommuniceerd. Voordelen zoals het opbouwen van een netwerk, het opdoen van waardevolle werkervaring, en persoonlijke voldoening moeten meer benadrukt worden.

Wat je leert van bestuurlijk vrijwilligerswerk!

Bestuurlijk vrijwilligerswerk biedt veel kansen voor opleidingen en werkgevers

Werknemers en studenten die in hun vrije tijd in een bestuur zitten, verwerven daarmee competenties voor opleiding en werk en daar liggen enorm veel kansen. Dat blijkt uit een tweetal pilots in opdracht van de provincie Overijssel waar Deventer Doet bij betrokken was. In deze pilots zijn studenten en werknemers bevraagd naar of en zo ja welke competenties men verwerft door bestuurlijk vrijwilligerswerk en hoe dit in zijn werk gaat.

Uit de twee pilots blijkt dat mensen die bestuurlijk vrijwilligerswerk doen bij bijvoorbeeld een sportvereniging, daar competenties opdoen die ze kunnen inzetten voor hun opleiding of werk. Dat is een kans voor werkgevers en opleiders die vaak over het hoofd wordt gezien. 

Workshop aanbod:

  1. Deventer Doet aanbod