Post | juni 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

BestuurdersCentraal Deventer zet studenten in als junior bestuursadviseurs.

Acht studenten van de opleiding bestuurskunde in Deventer hebben de afgelopen maanden meegelopen met zes besturen van vrijwilligersorganisaties.

Zij mochten zich vanuit het Stadslab van Saxion 80 uur inzetten als junior bestuursadviseur. In die tijd werken ze aan een opdracht en lopen ze mee met een bestuur. Hierdoor maken deze jongeren kennis met bestuurlijk vrijwilligerswerk, ze wonen bestuursvergaderingen bij en ervaren zelf hoe het er in een bestuur van een vrijwilligersorganisatie aan toe gaat.

Doel is om hen enthousiast te maken voor bestuurswerk, maar bijkomend voordeel is ook dat ze deze ervaring meenemen in hun latere werk, zodat ze een goed beeld hebben van wat er komt kijken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie.

Het project startte met een “pitchavond”. Studenten en besturen stelden zich voor en gaven hun voorkeur aan voor een match met een organisatie of student.

Zo gingen Jan en Sharon naar Humanitas, Jordi naar Stop Pesten Nu, Noelle en Liza naar MKB Deventer, Famke naar DSC Handbal, Kirsten en Kim naar de bibliotheek en Timur naar het CDA Deventer

 

De studenten kregen vanuit BestuurdersCentraal een introductietraining over de “vereniging anno 2022”. Gewapend met deze achtergrondinformatie zijn ze aan de slag gegaan.

We sluiten op 5 juli a.s. het project af met een bijeenkomst waar de studenten het resultaat van hun opdracht presenteren en een advies geven aan hun bestuur met tips over hoe zij aantrekkelijk kunnen blijven/worden voor jongeren.

In onze volgende nieuwsbrief delen we deze tips graag met jullie!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Jarig ANWB AutoMaatje Deventer zoekt vrijwilligers

| Nieuwsbrief
Begin mei vierde ANWB AutoMaatje Deventer haar 1 jarig bestaan! Bij het initiatief helpen vrijwilligers minder ...
Lees meer

Workshop "Begeleiden van Vrijwilligers" een succes!

| Nieuwsbrief
Wat motiveert iemand om vrijwilligerswerk te gaan doen en wat heeft die persoon nodig om zijn/haar functie met ...
Lees meer