Post | juni 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

BestuurdersCentraal Deventer zet studenten in als junior bestuursadviseurs.

Acht studenten van de opleiding bestuurskunde in Deventer hebben de afgelopen maanden meegelopen met zes besturen van vrijwilligersorganisaties.

Zij mochten zich vanuit het Stadslab van Saxion 80 uur inzetten als junior bestuursadviseur. In die tijd werken ze aan een opdracht en lopen ze mee met een bestuur. Hierdoor maken deze jongeren kennis met bestuurlijk vrijwilligerswerk, ze wonen bestuursvergaderingen bij en ervaren zelf hoe het er in een bestuur van een vrijwilligersorganisatie aan toe gaat.

Doel is om hen enthousiast te maken voor bestuurswerk, maar bijkomend voordeel is ook dat ze deze ervaring meenemen in hun latere werk, zodat ze een goed beeld hebben van wat er komt kijken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie.

Het project startte met een “pitchavond”. Studenten en besturen stelden zich voor en gaven hun voorkeur aan voor een match met een organisatie of student.

Zo gingen Jan en Sharon naar Humanitas, Jordi naar Stop Pesten Nu, Noelle en Liza naar MKB Deventer, Famke naar DSC Handbal, Kirsten en Kim naar de bibliotheek en Timur naar het CDA Deventer

 

De studenten kregen vanuit BestuurdersCentraal een introductietraining over de “vereniging anno 2022”. Gewapend met deze achtergrondinformatie zijn ze aan de slag gegaan.

We sluiten op 5 juli a.s. het project af met een bijeenkomst waar de studenten het resultaat van hun opdracht presenteren en een advies geven aan hun bestuur met tips over hoe zij aantrekkelijk kunnen blijven/worden voor jongeren.

In onze volgende nieuwsbrief delen we deze tips graag met jullie!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Music Moves 2023

| Nieuwsbrief
Music Moves Deventer is op 26 september weer van start gegaan. Ruim 50 jongeren zijn bij de Hip gekomen om het ...
Lees meer

Vrijwilligers gezocht: OKTOBER VACATURE TOP 5

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer

Vrijwilligersprijzen 2023

| Nieuwsbrief
WIE GUN JIJ EEN BLOEMETJE?
Op woensdag 6 december is het tijd om waardering te tonen aan de vrijwilligers! ...
Lees meer