Post | juli 2021 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

Column Rob de Jong

#DATISLIEF


Wat gebeuren er in Deventer mooie dingen. Juist in een spannende tijd waar Corona het heft in handen heeft. Die mooie dingen zijn niet vanzelfsprekend. Misschien wel voor jou maar niet voor de ander.


Laat ik het eens uitleggen aan de hand van het volgende voorbeeld. Laatst kwam ik een mevrouw tegen en vertelde dat ze altijd iemand een bezoekje bracht in haar buurt. Iemand die weinig tot geen bezoek krijgt van familie. Samen koffie drinken en bijkletsen. Voor de mevrouw vanzelfsprekend maar voor de persoon in kwestie zo belangrijk en van grote waarde dat ze tegen de mevrouw zei: “Dat vind ik nou heel lief dat je dat doet”. Nog niet zo lang geleden in de trein zag ik dat een jongen, stereotype gekleed, petje op, Nike’s aan. Hij had zijn oortjes in en keek quasi ongeïnteresseerd naar buiten. Tot dat hij zijn plaats afstond aan een oudere meneer die naar een plaatsje zocht: “U mag hier wel zitten meneer”. Ook dat is lief.


Je hebt soms moed nodig om een stap te zetten die voor de ander een groot verschil kan maken. En je hebt soms moed nodig om te zeggen: “Dat is lief”.

Het vrijwilligerswerk is doorspekt met “Datislief” mensen. Mensen die zich echt onbaatzuchtig inzetten voor hun club of vereniging. Mensen die hun vrije tijd geven om de stad er leuker of mooier uit te laten zien. U kent ze vast wel in uw familie of bij de buren of kennissen. Eigenlijk schuilt in een ieder van ons wel een “Datislief” mens. Laten we ook eens wat vaker Dat is lief zeggen tegen deze mensen. We doen het niet snel maar ik weet zeker dat de reactie hartverwarmend zal zijn. “Buurman wat fijn dat je me hebt geholpen met de tuin. Alleen zou ik het niet kunnen, Datislief.” We gaan in Deventer beginnen met het uitdelen van het compliment aan iedereen waarvan wij vinden #Datislief. En als we dat op de sociale media delen zetten we er een hashtag voor, #datislief. Deventer is al zo mooi, samen maken we het nog mooier. Doet u mee? Wat zegt u? Ja?.....#Datislief


Rob de Jong.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vacature top 5 maand juli

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer

Certificaten voor jongeren met impact

| Nieuwsbrief
Talenten ontwikkelen, ruimte krijgen om ervaring op te doen en iets terug doen voor
de maatschappij: dat is ...
Lees meer

Eerste editie Kinderhulp Heldenrun groot succes!

| Nieuwsbrief
Op zondag 22 mei was de binnenstad van Deventer het strijdtoneel van ruim 120 superhelden tijdens de eerste ...
Lees meer