Post | november 2022 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

De Groene Knoop winnaar Gemeentelijke Vrijwilligersprijs voor organisaties


Stichting Natuurwerkgroep De Groene Knoop is de winnaar van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijzen voor organisaties 2022. De Groene Knoop ontving op woensdag 23 november van wethouder Rob de Geest een bokaal, een certificaat én een cheque ter waarde van 500 euro.

De ruim 40 vrijwilligers van De Groene Knoop zetten zich al 30 jaar in voor natuurbehoud en biodiversiteit op diverse locaties in en om Deventer. ‘We waren al verrast met de nominatie maar deze prijs is natuurlijk prachtig’, aldus Ada en Joost van De Groene Knoop. 'We zijn heel blij met de erkenning van ons werk. Fijn dat al het werk door onze vrijwilligers gezien en gewaardeerd wordt.’


Afgelopen periode konden Deventenaren organisaties voordragen voor deze prijs. Uit de vele inzendingen zijn vier organisaties genomineerd. Naast De Groene Knoop waren dat:


  • Colored Monkeys (muzikale community voor en door makers die zorgt voor verbinding en ontwikkeling van creatieve geesten)
  • Super Lettele (groep van ongeveer 40 vrijwilligers die ervoor zorgen dat de super in Lettele open blijft en dat het een sociale ontmoetingsplek is)
  • Halfdiepers (groep van ongeveer 25 vrijwilligers die van 7.00 tot 9.00 uur toezicht houden in het Borgele bad zodat mensen buiten kunnen zwemmen)


Een jury koos uiteindelijk een winnaar, wat lang niet makkelijk was. ‘Dit zijn allemaal hele mooie initiatieven, allemaal op een eigen gebied’, aldus Rob de Geest. ‘De vrijwilligers van De Groene Knoop onderhouden elke woensdag en donderdag vele natuurgebieden in en om Deventer. Zodat alle inwoners van Deventer van de natuur kunnen blijven genieten én dat zoveel mogelijk verschillende soorten planten en dieren kunnen blijven bestaan. Ik hoop dat ze dat nog vele jaren blijven doen.’


‘Vrijwilligers zijn ongelooflijk belangrijk voor Deventer’, geeft directeur Rob de Jong van Deventer Doet aan. ‘Daarom is het ook zo belangrijk om deze bijzondere groep mensen, en de organisaties erom heen, een duidelijke blijk van waardering te geven. Extra mooi is het feit dat vele Deventenaren dat ook vinden, gezien het grote aantal organisaties dat is voorgedragen. Iets om trots op te zijn!’


De Groene Knoop:

Deel blogpost