Post | oktober 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Deventer organisaties aan de slag met grensoverschrijdend gedrag

Op 28 september en 10 oktober vond de training plaats voor vertrouwenscontactpersoon (VCP). Hier hadden 18 organisaties zich voor ingeschreven. Een groot aantal ontving deze maand ook het bewijs van deelname. Dit is goed nieuws voor de aanpak van grensoverschrijdend gedrag binnen organisaties die met vrijwilligers werken.


Wat doet een VCP?

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden of medewerkers de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten.

De VCP gaat in gesprek met een slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.


De training wordt jaarlijks gegeven en zit ieder jaar weer vol. Dit is goed nieuws, omdat dit aangeeft dat we het onderwerp serieus nemen binnen Deventer organisaties en het verenigingsleven.


Pool van vertrouwenscontactpersonen beschikbaar

Bij Deventer Doet vinden we het belangrijk dat iedereen bij vrijwilligersorganisaties een beroep kan doen op de steun van een vertrouwenscontactpersoon. Hiervoor is een pool van VCP-ers opgezet. Een groot aantal van de deelnemers van de laatste training, versterkt ook de pool van vertrouwenscontactpersonen in Deventer. Organisaties die tijdelijk zonder vertrouwenscontactpersoon zitten, kunnen een beroep doen op deze pool bij Deventer Doet.


Aanmelden voor de volgende VCP training in 2024

De trainingen worden gegeven door Deventer Doet in samenwerking met NOV, het Nederlands Platform Vrijwillige Inzet en ieder jaar gewaardeerd met minstens een cijfer 8. Ook in 2024 organiseren wij weer een 2-daagse training. Deze zal plaatsvinden in april. Je kunt je nu al inschrijven via deze link.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
ANWB AutoMaatje Deventer zoekt extra vrijwillige chauffeurs

ANWB AutoMaatje Deventer zoekt extra vrijwillige chauffeurs

| Nieuwsbrief
ANWB AutoMaatje Deventer zoekt extra vrijwillige chauffeurs wegens groot success
Lees meer

100e rit ANWB AutoMaatje Deventer

| Nieuwsbrief
Een feestelijk moment voor ANWB AutoMaatje Deventer; op 2 september werd de 100 e rit gereden! ANWB ...
Lees meer