Post | mei 2021 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

Even voorstellen: Melvin Dijkema (40)

Onze nieuwste collega is Melvin Dijkema. Hij is projectleider voor de jongerenprojecten ‘Music Moves’ en ‘Impacter’. Een kennismaking.


‘Ik ben geboren en getogen in Winterswijk, waar ik nu ook woon met vrouw en kind. Na de opleiding sociaal cultureel werk in Doetichem heb ik 17 jaar gewerkt bij Raster als kinder/jongerenwerker. Daar was ik de verbinder in de wijk. Via de maatschappelijke stages had ik al veel contact met Deventer Doet. Toen ik in de krant las over de projecten ‘Impacter’ en ‘Music Moves’ leek me dat geweldig om mee bezig te zijn. Ik heb meteen gebeld en na een gesprek werd ik gevraagd om de projectleider te worden.’


Wat vind jij zo leuk aan het werken met jongeren?

‘Ik vind het sowieso leuk om met mensen te werken, maar specifiek met jongeren. Ze zijn heel puur en zoeken de grenzen op. Dat herken ik van vroeger. Ik leg makkelijk contact en kan jongeren activeren en ‘lastig gedrag’ ombuigen naar talenten en kracht. Wat ik ook mooi vind, is dat ik elke dag weer dingen leer van de jongeren. En dat pas ik weer toe bij mijn livestreams en online muziekbingo’s.’


Hoe was jij als jongere?

‘Ik was al vroeg bezig met talenten, geïnspireerd door de buurtvereniging. Vanaf mijn 10e zat ik in de junior activiteitencommissie en organiseerde ik disco’s en speurtochten en zo. Op school wist ik niet goed wat ik later wilde worden. Ik werd een ‘hangjongere’ en was veel op straat te vinden. Gelukkig kwam ik in aanraking met de opleiding sociaal cultureel werk. Daar kwamen de puzzelstukjes samen en wist ik ‘dit is wat ik wil gaan doen’.’


Waar krijg jij energie van?

‘Ik vind het mooi om te zien dat als je jongeren weet te bereiken er een vonk ontstaat en er energie komt. Veel dingen zijn mogelijk als je het anders aanvliegt. Ik verzin geen activiteiten maar laat ze zelf activiteiten verzinnen. Wat vinden zij leuk? Wat willen zij bereiken? Als je mensen in hun kracht zet en werkt vanuit een intrinsieke motivatie, dan gebeuren er hele mooie dingen. Daar krijg ik veel energie van. Ik heb reuze zin om met ‘Music Moves’ en ‘Impacter’ aan de slag te gaan. Om te kijken naar wat er wel mogelijk is. Zeker in deze tijd, om de eenzaamheid te doorbreken en weer energie te krijgen.

Deel blogpost