Post | september 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Henk: bezorger van een geluksmomentje

Vrijwilligers zijn voor een samenleving belangrijk. Ze doen het werk onopgemerkt voor velen, maar een pluim verdienen ze. Dit keer zet Deventer Doet, Henk de Winder in het zonnetje. Henk is een vrijwilliger die zorgt voor een geluksmomentje bij mensen die door ouderdom niet meer zo mobiel zijn. Hij is vrijwilliger bij de Stichting Vier het leven.

 

Over Vier het leven

Henk is 69 jaar, drie jaar met pensioen en werkte als leraar in de bovenbouw van het HAVO en VWO in Deventer. Wij hebben afgesproken bij Mimik, een locatie waar Henk regelmatig komt met zijn gasten. Eerst vertelt Henk mij uitgebreid over de stichting Vier het leven, die ooit door twee vrouwen is opgericht en nu landelijk werkt. Vier het leven is een professionele Stichting die de vrijwilligers (gastheren/ gastvrouwen) goed ondersteunt en organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten.

 

Volop genieten

Waarom Henk voor Vier het leven heeft gekozen? “Ik houd van culturele evenementen, het is leuk om andere mensen ook te laten genieten van deze evenementen”, vertelt

Henk enthousiast, met ondersteunende handgebaren. “Elke keer als ik meega naar een activiteit, zie ik mensen blij weggaan. Een vrouw van 87 vertelde mij dat ze wel 3 dagen geniet van een enkel bezoek aan de Schouwburg. Als je met Vier het leven meegaat, dan maken we er een uitje van. Bij een bezoek aan Mimik of de Schouwburg, drinken we eerst koffie/thee vooraf, dan gaan we met zijn allen naar de voorstelling en daarna is er nog een consumptie.” 

 

Enthousiast en betrokken

Henk is een enthousiaste en betrokken gastheer, dat blijkt uit zijn verhalen over zijn werkzaamheden bij de stichting. En ik merk dat hij voor collega gastheren/-vrouwen een persoon is bij wie ze terecht kunnen voor lastige kwesties. Henk; een pluim voor je inzet en enthousiasme!

 

Interviewer:

Epie Postmus

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Byk doneert 75 thin clients, gratis af te halen voor vrijwilligersorganisaties!

| Nieuwsbrief
Byk heeft circa 75 stuks thin clients beschikbaar. Gratis af te halen voor verenigingen en stichtingen ...
Lees meer

Deventer Doet biedt overzicht van acties voor Oekraïne

| Nieuwsbrief
Wat er in de Oekraïne gebeurt is vreselijk. Veel mensen willen wat doen om de Oekraïners te helpen ...
Lees meer

Teken de petitie tegen regeldruk voor vrijwilligersorganisaties!

| Nieuwsbrief
Wordt jouw vrijwilligersorganisatie ook overspoeld door regelgeving?
Teken of deel dan de petitie Stop ...
Lees meer