Post | april 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Lentetour laat mensen stralen

Lentetour Deventer

Volop genieten; dat deden deelnemers die gebruik maakten van de gratis lentetour in Deventer afgelopen week. In ongeveer 30 minuten werden zij in een fietsriksja door een vrijwilliger van Fietsen alle Jaren door de natuur rond Deventer gereden. Ook werden de deelnemers getrakteerd op een lekker kopje koffie. Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje zorgden voor vervoer van en naar de startlocatie bij stadsboerderij Heerlijkheid Linde in Schalkhaar.


Blije gezichten

De lentetour was het vervolg op de succesvolle lichtjestour die van 12 tot en met 23 december liep en waarbij alle beschikbare plekken volgeboekt waren. De deelnemers waren uitgenodigd door betrokken organisaties omdat zij wel een geluksmomentje konden gebruiken. Bijvoorbeeld omdat zij er alleen voor staan of een intense periode hebben meegemaakt. Onder de deelnemers was een opa die met zijn twee kleinkinderen en de hond meereed. Hij had voor het eerst weer een uitje en genoot hier met volle teugen van. Of het echtpaar dat apart van elkaar in het verpleeghuis woont. Zij hadden voor het eerst weer samen een uitstapje, wat zeer waardevol was. ‘Prachtig!’ vonden de deelnemers de tour. Alle deelnemers gingen met een brede glimlach weer naar huis.


Betrokken organisaties

De Lentetour is een initiatief georganiseerd door Fietsen alle Jaren, ANWB Automaatje Deventer, gemeente Deventer, Zorggroep Solis, Schalkhaar Helpt Elkaar, Carinova, Deventer Doet, Saxion, Deventer Huisgenoten, Voor Elkaar Teams, Vier het Leven, Raster, Humanitas, De Zonnebloem en Stichting de Tijdmachine. Leden van vereniging Deventer Huisgenoten waren als vrijwillige gastheer- of vrouw aanwezig om de deelnemers warm te verwelkomen en te begeleiden.


Fietspiloten gezocht

Fietsen alle Jaren Deventer maakt graag mensen blij door samen door Deventer en omgeving te fietsen. Zij zoekt nog meer vrijwillige fietspiloten, die mensen die niet meer kunnen fietsen het fietsgevoel kunnen geven. Voor meer informatie hierover, kijk op: www.fietsenallejaren.nl/deventer/ook-fietspiloot-worden/ of stuur een email naar: [email protected]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Interview Super Lettele: Meer, meer dan een winkel

| Nieuwsbrief
Dankzij ongeveer 40 vrijwilligers heeft het dorp Lettele een supermarkt: Super Lettele. In de winkel staat ...
Lees meer

Het Meester Geertshuis wint Gemeentelijke Vrijwilligersprijs voor organisaties

| Nieuwsbrief
Het Meester Geertshuis is de winnaar van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijzen voor organisaties 2023 ...
Lees meer

Nieuwe teamleden

| Nieuwsbrief
In november zijn maar liefst drie nieuwe collega’s bij Deventer Doet begonnen. Jongerencoaches Wesley Maatmann ...
Lees meer