Post | mei 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Rob de Jong neemt na 42 jaar afscheid van Deventer Doet

Op 25 mei neemt directeur Rob de Jong afscheid van ‘zijn’ Deventer Doet om van zijn pensioen te gaan genieten. Hij wordt opgevolgd door Wietse de Boer.


Pionier

Rob de Jong is in 1981 als pionier begonnen, samen met Gerda Verhoeven, en is de grondlegger van het vrijwilligerswerk in Deventer. Ruim 42 jaar geleden richtten zij de vrijwilligers vacaturebank op. Deventer was een van de eerste steden met een formeel vrijwilligersbeleid vanuit de gemeente, mede dankzij Rob.


Deventer écht een vrijwilligersstad

‘Werken met vrijwilligers en haar organisaties is een belangrijk deel van mijn leven geworden’, geeft Rob aan. ‘Vrijwilligers vormen het bestaansrecht van vele sport-, cultuur-, onderwijs-, politieke-, zorg- en welzijnsorganisaties. Zonder al die vrijwilligers zou de wereld er eens stuk minder fraai uitzien. Zij zijn binnen de maatschappelijke infrastructuur een onmisbare schakel. Dit kapitaal moeten we blijven koesteren. Het was en is altijd geweldig om te zien dat Deventer écht een vrijwilligersstad is.’


Niet stilzitten

Het afscheid bij Deventer Doet betekent niet dat Rob gaat stilzitten. Hij blijft actief als stadionspeaker bij Go Ahead Eagles, presentator van code Rood Geel en o.a. lid van het 4 mei comité. Daarnaast kan hij zich nu nog meer richten op zijn werk als fotograaf. 

Deel blogpost