Post | februari 2024 | Beursvloer | 2 min lezen

Stichting Buur en Zo ontvangt laptops van SNS Bank


Heb jij ook een vraag voor de Beursvloer Deventer: meld je dan aan!


Op 15 mei wordt voor het eerst sinds 2017 de maatschappelijke Beursvloer Deventer weer georganiseerd. Maatschappelijke organisaties kunnen hier op een fysieke beurvloer hun behoeften en vragen delen met het Deventer bedrijfsleven. Deze behoeften zijn zeer divers, het varieert van opslag van decorstukken van de toneelvereniging, advies bij verbouwing clubhuis, hulp bij website of social media tot levering van tweedehands PC’s.

Een beursvloer resulteerde altijd in veel matches. Als voorloper op deze matches heeft SNS Bank Deventer twee laptops gedoneerd aan stichting Buur en Zo.


Buur en Zo is uniek

Stichting Buur en Zo combineert op een slimme manier medisch gerelateerde logistiek aan welzijnsopgaven. Bij de stichting Buur en Zo werken buurtconciërges Jaap van Zweden en Berdien Overmeen. Zij verzorgen het transport van medicijnen, tafeltje-dek-je maaltijden etc. voor ruim 350 kwetsbare, veelal oudere mensen in Deventer. De beide buurtconciërges zijn het vaste gezicht voor deze mensen en hebben ook een signaal- en doorleidingsfunctie naar hulp en welzijn in de tweede lijn. Jaap en Berdien: “We komen vaak wekelijks bij deze mensen achter de deur en houden de vinger aan de pols hoe het met hen gaat en schakelen hulp in wanneer nodig. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan het welzijn van deze kwetsbare groep mensen”.

Jeroen van de Linde van SNS Bank Deventer hoort het verhaal van Jaap en Berdien enthousiast aan en geniet van de vele voorbeelden van het dankbare werk: “Mooi dat we met de levering van beide laptops hier een kleine bijdrage aan kunnen leveren”.


Maatschappelijke rol pakken

Hij licht de motivatie voor deze donatie graag toe: “SNS Bank heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan en geeft daar graag op praktische wijze inhoud aan. Landelijk werken bijna 2.500 medewerkers in ruim 200 kantoren en elke twee tot drie jaar worden hun laptops vervangen. We hebben hier beleid op gemaakt om deze laptops een tweede leven te geven door ze te doneren aan maatschappelijke instellingen. We hadden dit bij MKB Deventer kenbaar gemaakt als medeorganisator van de maatschappelijke beursvloer. Zij reageerden direct enthousiast en brachten ons in verbinding met stichting Buur en Zo. Dit resulteerde alvast in de eerste match”.


Zien we jou op de Beursvloer Deventer?

Op 15 mei zal de maatschappelijke Beursvloer Deventer opnieuw georganiseerd worden. Alle maatschappelijke organisaties in de wijk Zandweerd en directe omgeving zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Eén van de deelnemende bedrijven zal sowieso de SNS Bank zijn. Jeroen: “We hebben meer laptops te vergeven en wie weet kunnen we op ander vlak ook een rol pakken. We roepen maatschappelijke organisaties dus op om hun wensen kenbaar te maken en kijken ernaar uit hen te ontmoeten op 15 mei”.


Meld je daarom aan of kijk voor meer informatie op www.deventerdoet.nl/beursvloer  

Of meld je aan via de QR-code

Deel blogpost