Heel Deventer Doet!

Covid-19, in de volksmond Corona houdt ons nog steeds in de greep. We worden steeds meer beperkt in onze bewegingsvrijheid. Is dat een reden om lijdzaam toe te zien? Nee! Wij roepen in de maand december alle Deventenaren op om in actie te komen voor mensen die dat het hardst nodig hebben. En als je kijkt in je eigen straat ken je vast wel iemand waar je iets voor kunt betekenen. En er kan nog heel veel binnen de beperkingen van de Corona richtlijnen van de overheid; hond uitlaten, boodschapje doen, medicijnen ophalen, koken voor iemand uit de buurt, aanbellen en een kleinigheidje brengen, praatje aanknopen, zwaaien, samen met de kinderen een kerststukje maken voor opa en oma in het verzorgingshuis, verstuur eens een kerstkaart naar iemand die je waardeert. Kortom er is nog zoveel te doen. We kunnen nog zoveel mensen blij maken. Jij kunt nog zoveel mensen blij maken. Er zijn 1001 redenen te bedenken om het lekker zo te laten zoals het is. Maar die ene reden van jou om het wél in actie te komen dat maakt het verschil. Met z’n allen doen om de laatste loodjes van het jaar goed en positief door te komen. Heel Deventer Doet! 

Mooie voorbeelden van acties in Deventer

Leerlingen ETH schrijven kaarten voor ouderen
Kerstengel actie van St. Present
montessorischool geeft lichtshow bij Ludgerus
Witteveen fonds geeft Deventer Doet passen weg t.w.v. € 100

Wethouder Rob de Geest geeft bloemen aan genomineerden

Afgelopen donderdag gaf wethouder Rob de Geest bloemen aan genomineerde vrijwilligers in de binnenstad en op de worp. De wethouder ging met de Centrumbus op weg naar de genomineerde vrijwilligers om ze persoonlijk te verassen. De verhalen die de vrijwilligers vertelden waren hartverwarmend en zij voelden zich ontzettend gewaardeerd dat de wethouder deze persoonlijk kwam afgeven. Erna, één van de voorgedragen vrijwilligers, vertelt: "mijn moeder heeft zoveel gedaan toen ze nog leefde dit heeft ze doorgegeven aan ons, haar 4 dochters. Ook wij doen allen vrijwilligerswerk. Wat ontzettend mooi dat onze oudste zus nu een boeket in ontvangst mocht nemen als eerbetoon aan onze moeder zodat we het op haar graf kunnen leggen".

MKB doet ook mee!

Dankzij Marco Kok kon de Voedselbank Deventer afgelopen week 100 Deventer Doet passen in ontvangst nemen die komende week in de pakketten worden toegevoegd. Zo kunnen klanten van de Voedselbank Deventer deze feestdagen extra sfeervol uitpakken. De Deventer Doet pas is geïnitieerd door Deventer Doet maar werkt nauw samen met Groupcard en verschillende ondernemers in Deventer. Klanten kunnen hier hun saldo uitgeven zodat dit weer terugvloeit in de binnenstad. Een win-win situatie legt Marco Kok uit.