Mensen maken Nederland

Mensen maken Deventer mooier!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg.


Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Daarom hebben vrijwilligersorganisaties en partners de handen ineen geslagen om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uit te nodigen dit ook te gaan doen.

 

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de activiteiten die binnen Deventer plaatsvinden.

Doe mee aan een expeditie en win!

Deventer Doet presenteert i.s.m. NOV de ‘expeditie nieuwe gezichten’! Hoe kan ook jouw organisatie een verandering doormaken die uiteindelijk resulteert in meer nieuwe gezichten? Want nieuwe vrijwilligers dat willen we natuurlijk allemaal wel! Het reisadvies is om samen met iemand van jouw bestuur of organisatie je op te geven om zo samen op expeditie te gaan. Durf jij het aan om met ons op reis te gaan? 


Op zaterdag 11 september zal de start dag zijn van de expeditie. Voor de expeditie zijn enkele plekken beschikbaar, geef je dus snel op!

Bekijk de leukste vacatures

Nieuw
Taak · 4–8 uur
Deventer
Kooktalent
Gezonde maaltijden koken voor wijkbewoners, een of max drie ochtenden in de week.Geplaatst door Buurtfabriek Voorstad
Nieuw
Structureel werk · 3–8 uur/week
Deventer
Vrijwilliger patiëntenvervoer (ochtend)
Wij zoeken een vrijwilliger patiëntenvervoer om patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn te vervoeren van de open parkeerplaats naar de hoofdingang.Geplaatst door Deventer Ziekenhuis
Nieuw
Structureel werk · 6–8 uur/week
Deventer
Medewerker administratie en financiën
Je werkt samen met de huidige financiële medewerker en ondersteunt de officemanager met administratieve en secretariële taken.Geplaatst door Museum EICAS
Nieuw
Structureel werk · Flexibele uren
Vanuit huis
Secretarieel Ondersteuner Nalatenschappen (vrijwillig)
Heb jij talent voor het nabellen van reacties? Geplaatst door Rode Kruis district IJsselland
Nieuw
Structureel werk · 2–4 uur/week
Vanuit huis
Coördinator Planning
Hou je van een strakke planning? Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen.Geplaatst door Stichting Vier het Leven
Nieuw
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 21 sep 2022 Voor ongeveer 6 maanden
Deventer
Ondersteuner gastgezinnen opvang Oekrainers
Je ondersteunt gastgezinnen die Oekrainse vluchtelingen in huis hebben. Eenmalig huisbezoek, soms vaker, informatie geven en beschikbaar zijn voor vragen. Geplaatst door Leger des Heils Welzijn

Kalender

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 organiseert de NOV zowel landelijk, maar vooral ook in het hele land activiteiten die bijdragen aan het betrekken van meer en nieuwe mensen bij vrijwillige inzet. Hier staan al deze activiteiten op een rij. Wat gaan jullie doen?

Vacatures

Juist in deze tijd geven veel mensen aan dat zij willen helpen om een ander te steunen. En ook in de tijd die gaat komen kan het vrijwilligerswerk bijdragen aan de (nieuwe) vragen die in onze samenleving leven. Er is meer vraag en behoefte aan vrijwilligers. Kortom: ‘er voor elkaar zijn’. Kijk daarom wat Deventer te bieden heeft voor jou!

Workshops

Het is belangrijk om bij te blijven: om te sparren en te leren van en met andere organisaties. Wij organiseren themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om hun deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.