Banner Mensen maken Nederland
Mensen maken Deventer vitaler!

Mensen maken Nederland

Mensen maken Deventer mooier!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg.


Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Daarom hebben vrijwilligersorganisaties en partners de handen ineen geslagen om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uit te nodigen dit ook te gaan doen.

 

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de activiteiten die binnen Deventer plaatsvinden.

Doe mee aan een expeditie en win!

Deventer Doet presenteert i.s.m. NOV de ‘expeditie nieuwe gezichten’! Hoe kan ook jouw organisatie een verandering doormaken die uiteindelijk resulteert in meer nieuwe gezichten? Want nieuwe vrijwilligers dat willen we natuurlijk allemaal wel! Het reisadvies is om samen met iemand van jouw bestuur of organisatie je op te geven om zo samen op expeditie te gaan. Durf jij het aan om met ons op reis te gaan? 


Op zaterdag 11 september zal de start dag zijn van de expeditie. Voor de expeditie zijn enkele plekken beschikbaar, geef je dus snel op!

Bekijk de leukste vacatures

Nieuw
Vrijwilliger Verbindingsdienst Rode Kruis
Taak
Flexibele locatie
Vrijwilliger Verbindingsdienst Rode Kruis
De Verbindingsdienst is verantwoordelijk voor alle communicatie tijdens grootschalige evenementen van het Rode Kruis, maar ook bij calamiteiten.Geplaatst door Rode Kruis district IJsselland
Nieuw
Vacatures bestuursleden Mentorschap Overijssel Gelderland
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 jun
Flexibele locatie
Vacatures bestuursleden Mentorschap Overijssel Gelderland
Het bestuur van MOG is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden met affiniteit voor het mentorschap en de portefeuilles ‘ Kwaliteit’ en ‘Communicatie & PR’. Geplaatst door Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland
Nieuw
knutselclub
Structureel werk · 2–4 uur/week · Start vanaf 21 feb 2024
Deventer
knutselclub
Bent u creatief en vindt u het leuk om ouderen te helpen met creatief zijn. Dan is deze vacature voor u. Elke woensdagmiddag om 14:00 uurGeplaatst door WZC Humanitas
Nieuw
Koor
Structureel werk · 2–3 uur/week · Start vanaf 22 feb 2024
Deventer
Koor
Vindt u het leuk om met ouderen te zingen? Dan is deze vacature voor u. Elke donderdag om 10:30 gaan we met een groep ouderen zingen. Geplaatst door WZC Humanitas
Nieuw
Plaatjes en Praatjes met ouderen
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 23 feb
Deventer
Plaatjes en Praatjes met ouderen
plaatjes en praatjes met ouderenGeplaatst door WZC Humanitas
Nieuw
Hoofd Programmering
Structureel werk · 2–5 uur/week
Deventer
Hoofd Programmering
Wij zoeken iemand die liefde heeft voor het neerzetten van de vetste feesten in de weekenden.Geplaatst door Walhalla

Kalender

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 organiseert de NOV zowel landelijk, maar vooral ook in het hele land activiteiten die bijdragen aan het betrekken van meer en nieuwe mensen bij vrijwillige inzet. Hier staan al deze activiteiten op een rij. Wat gaan jullie doen?

Vacatures

Juist in deze tijd geven veel mensen aan dat zij willen helpen om een ander te steunen. En ook in de tijd die gaat komen kan het vrijwilligerswerk bijdragen aan de (nieuwe) vragen die in onze samenleving leven. Er is meer vraag en behoefte aan vrijwilligers. Kortom: ‘er voor elkaar zijn’. Kijk daarom wat Deventer te bieden heeft voor jou!

Workshops

Het is belangrijk om bij te blijven: om te sparren en te leren van en met andere organisaties. Wij organiseren themabijeenkomsten en cursussen voor organisaties om hun deskundigheid over vrijwilligerswerk up to date te houden.