Gezocht! Vrolijke voorleesvrijwilligers

Gezocht! Vrolijke voorleesvrijwilligers

Structureel werk · 1–2 uur/week
Smedenstraat 21, 7411 RB Deventer, Nederland
Activiteiten begeleidenLezen & schrijven
Buurt & omgevingKinderen & JongerenOnderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Studio Pretletter - Kinderboekwinkel
#49230
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/7808343-/activiteiten/Gezocht-Vrolijke-voorleesvrijwilligers/49230 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zijn op zoek naar vrijwilligers die regelmatig in ons ondergrondse voorleeshol willen voorlezen aan peuters en kleuters, al dan niet met een taalachterstand

Uitgebreide omschrijving

Studio Pretletter, de nieuwe kinderboekwinkel en verhalenmaakplaats voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar aan de Smedenstraat in Deventer, zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met regelmaat te komen voorlezen.


Het gaat in eerste instantie om twee wekelijkse gratis inloop voorleesuren. Een voor kinderen van 4 t/m 6 jaar op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. En een voor kinderen van 1 t/m 4 jaar op vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.


Taalachterstand

Ik wil proberen om met name (gezinnen met) kinderen met een taalachterstand te bereiken. Het zijn deze kinderen voor wie het regelmatig voorgelezen worden echt een verschil kan maken.

In de berichtgeving over de voorleesuren ligt hier daarom de focus op, maar vanzelfsprekend zijn alle kinderen welkom.


Boeken genoeg!

Er zijn hier volop boeken voorhanden die je kunt pakken om te lezen, maar voel je zeker vrij om zelf iets aan aan te dragen of mee van huis te nemen. Wij zorgen ervoor dat het voorleeshol lekker warm (of in de zomer juist koel) is en dat er koffie/thee, water en iets lekkers voor je klaarstaat.


Meer informatie

Lijkt dit je wat? Neem dan contact op. Dat geldt ook als je eerst nog wat meer weten of een specifieke vraag hebt. Graag tot gauw!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Naast casa, schuin tegenover de bloemenzaak
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Studio Pretletter - Kinderboekwinkel

Kinderboekwinkel en verhalenmaakplaats voor kinderen van 0 t/m 12 jaar opgericht om op een vrolijk en laagdrempelige manier lees- en schrijfplezier aan te wakkeren