Skip Sidebar

Over ons

Wij verzorgen met vrijwilligers het openbaar vervoer met buurtbussen tussen Nieuw-Heeten, Okkenbroek Lettele en Deventer

Deel

Word Buurtbuschauffeur!

Structureel werk · 4–5 uur/week
Deventer, Overijssel, Nederland
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buurtbusvereniging Lettele/Okkenbroek/Nieuw-Heeten
#52467
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Buurtbusvereniging-LetteleOkkenbroekNieuw-Heeten/activiteiten/Word-Buurtbuschauffeur/52467 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken buurtbuschauffeurs die willen rijden op de Buurtbus die rijdt tussen Nieuw-Heeten, Okkenbroek, Lettele en Deventer.

Uitgebreide omschrijving

Vind je autorijden leuk en wilde je misschien altijd al buschauffeur worden? Wij bieden je de kans om op vrijwillige basis buurtbuschauffeur te worden. Je rijdt dan in een bus waarin maximaal 8 personen vervoerd mogen worden. Met een team van ongeveer 30 mensen verzorgen we op deze lijndienst het openbaar vervoer. Elke chauffeur rijdt wekelijks of eens per 2 weken een dagdeel. Jouw beschikbaarheid en de hoeveelheid chauffeurs zijn bepalend voor de frequentie waarop jij rijdt. Doordeweeks rijden we in drie dagdelen van elk ongeveer vier tot vijf uur. We starten om ongeveer 07.00 uur en eindigen ongeveer 20.00 uur. Op zaterdagen rijden we ook, maar dan twee dagdelen. Dan starten we om ongeveer 09.00 uur en stoppen om 18.30 uur. De buurtbus is een lijndienst (lijn 590) en we hebben dus ook een dienstregeling. Je gaat dus echt het openbaar vervoer verzorgen voor een deel van het buitengebied van Deventer.

Om te mogen rijden moet je een rijbewijs B hebben. Enige rijervaring is ook gewenst. Je wordt vooraf medisch gekeurd. Zo’n keuring is vijf jaar geldig, maar vanaf 75 jaar twee jaar. We sluiten een vrijwilligersovereenkomst met je af. Het is handig als je in een van de plaatsen woont, waar de bus rijdt.

Wij bieden

Geen vrijwilligersvergoeding, maar wel een vergoeding van de reiskosten van je woonadres naar het startpunt van de bus. Dat startpunt ligt vlakbij Okkenbroek. Jaarlijks hebben we een uitje met alle chauffeurs en een gezellige avond. Ook krijg je een kerstattentie. Je hebt een dankbaar publiek, want men beseft goed dat jij op vrijwillige basis hun openbaar vervoer verzorgt. Voor alle duidelijkheid, het is geen seniorenvervoer. Je vervoert in verhouding veel middelbare scholieren en wandelaars. Vanaf december 2022 rijd je in een nieuwe bus. Nu is Keolis nog ons vervoersbedrijf, maar dat wordt in december 2022 EBS.

Nieuwgierig geworden?

Wil je meer weten of eens meerijden met de bus? Neem dan contact met onze contactpersoon op. We vertellen je graag meer. Als je belangstelling hebt, voeren we in ieder geval een kennismakingsgesprek en voordat je zelfstandig gaat rijden krijg je instructie op de bus, waarbij je meteen de route verkent.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Buurtbusvereniging Lettele/Okkenbroek/Nieuw-Heeten

Wij verzorgen met vrijwilligers het openbaar vervoer met buurtbussen tussen Nieuw-Heeten, Okkenbroek Lettele en Deventer