Skip Sidebar
Deventer Doet

Deventer Doet

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Deventer Doet

Deel
ANWB Automaatje Deventer: Matchmaker gezocht

ANWB Automaatje Deventer: Matchmaker gezocht

Structureel werk · 3–4 uur/week
Deventer, Overijssel, Nederland
VervoerOndersteunend werkNederlandsGastheer/vrouwSociaal contactMaatje & buddy
Buurt & omgevingWelzijn
Activiteit Delen
Deventer Doet
#37640
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Deventer-Doet/activiteiten/ANWB-Automaatje-Deventer-Matchmaker-gezocht/37640 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie vol contact met mensen die je blij mag maken? Kom ons versterken en word Matchmaker van ANWB Automaatje Deventer!

Uitgebreide omschrijving

Met ANWB Automaatje blijven minder mobiele plaatsgenoten langer mobiel en blijven ze deel uitmaken van het maatschappelijk verkeer. Het principe is eenvoudig: inwoners worden tegen een kleine vergoeding door vrijwilligers mét een eigen auto, vervoerd en begeleid. De Matchmaker brengt deelnemer en chauffeur bij elkaar. De vrijwillige chauffeurs doen meer dan auto’s besturen. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is soms een arm nodig en bij boodschappen doen soms een sterk paar armen. Of tijdens de rit een luisterend oor. Dat maakt het werk als chauffeur voor Automaatje ook zo leuk en interessant en geeft de deelnemer een vertrouwd gevoel. De matchmaker weet dat als geen ander. Hij of zij brengt beide partijen bij elkaar, kent na verloop van tijd de deelnemers én de chauffeurs en maakt op basis van de ervaringen én via een ons computersysteem de best mogelijke match. En als de rit gereden is, belt de matchmaker nog even na of alles naar wens verlopen is. Dat is wat we bedoelen met echt contact hebben met mensen én ze blij maken!

 

Werkzaamheden

In een hecht en enthousiast team van matchmakers, ben je samen de verbinder. Je hoofdtaken zijn: telefonie, bemiddeling en relatiebeheer:

1) De telefonie; van 09:00-12:00 door de week, kunnen deelnemers bellen om een ritje aan te vragen en gelijk een praatje maken. Je bent voor 1 ochtend aanspreekpunt.

2) De bemiddeling; aangevraagde ritten moeten gekoppeld “gematcht” worden met een chauffeur. Het softwaresysteem helpt en geeft aan wie het beste zou passen. Jij belt de chauffeur, maakt de afspraak en bevestigd dit aan de deelnemer.

3) Relatiebeheer; daarnaast hou je contact met chauffeurs en deelnemers en beantwoord je vragen. AutoMaatje is een gezellig netwerk van 'goede buren' waar deelnemers op terug kunnen vallen en waar we naar elkaar omzien.


De software van Automaatje helpt de matchmakers met het uitvoeren van hun taak. Afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid, kan je 1 of 2 ochtenden in de week aan slag, of als flexibele invaller.


Wij vragen:

 • Je bent 1 vast dagdeel in de week voor 3 tot 4 uurtjes beschikbaar
 • Je kan goed met een computer, Outlook email en eenvoudige software omgaan, hebt ervaring met Word en Excel en kan kleine letters op een beeldscherm zonder problemen lezen
 • Je kan zelfstandig werken, bent dienstverlenend, hebt interesse in anderen en bezorgt mensen graag een glimlach
 • Je vindt het leuk om te bellen met de deelnemers en vrijwilligers en hen aan elkaar te koppelen
 • Je hebt minimaal een MBO niveau 4 werk- en denkniveau


Wij bieden:

 • Een gezellig en goed uitgerust kantoor om in te werken in het centrum van Deventer en bij uitzondering de mogelijkheid om vanuit huis te werken
 • Een gezellige en sociaal maatschappelijk betrokken omgeving/team
 • Een eventuele onkostenvergoeding voor gemaakte kosten om de functie uit te voeren
 • Deelname aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van ANWB AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen
 • Deelname aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten via Deventer Doet


Bezorg je mensen ook graag een glimlach en een toffe dag?

Meld je dan aan als vrijwillige matchmaker met de aanmeldknop rechts bovenaan deze pagina!


Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

 1. Er volgt een kennismakingsgesprek.
 2. Wil je graag starten, dan is een goedgekeurd VOG (Verklaring omtrent gedrag) verplicht en krijg je een vrijwilligersovereenkomst bij Deventer Doet.
 3. Je krijgt een training over de software van ANWB AutoMaatje en wordt goed begeleid tijdens het inwerken door zowel de coördinator als collega matchmakers.
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Deventer Doet > ANWB Automaatje Deventer: Matchmaker gezocht

Over Deventer Doet