Skip Sidebar
Deventer Doet

Deventer Doet

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Deventer Doet

Deel
Word jij gastheer/gastvrouw bij het buurthuis op wielen?

Word jij gastheer/gastvrouw bij het buurthuis op wielen?

Structureel werk · 8-24 uur/maand · Start vanaf 1 mrt
Deventer, Overijssel, Nederland
Gastheer/vrouwBuitenSociaal contact
Buurt & omgevingWelzijn
Activiteit Delen
Deventer Doet
#76817
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Deventer-Doet/activiteiten/Word-jij-gastheergastvrouw-bij-het-buurthuis-op-wielen/76817 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwilliger en campingliefhebber ben je gastheer/gastvrouw van het rijdend buurthuis Camper Deef.

Uitgebreide omschrijving

Ben jij een enthousiaste kampeerder die geniet van sociale contacten? Ben jij een echte kampeerder in hart en nieren, waarbij het campingleven door de aderen stroomt? Hou je ervan om heerlijk te kletsen, mensen aan te spreken en mensen te verbinden? Dan is deze vacature iets voor jou!


Over ons:

Camper Deef is een uniek initiatief in Deventer, waarbij we van maart tot en met november met onze Volkswagen LT Camper uit 1976 door de wijken en dorpen van Deventer rijden. Camper Deef is het rijdend buurthuis van Deventer. Het vakantiegevoel op eigen stoep. Ons doel is een gezellige en gemoedelijke ontmoetingsplek bieden voor buurtbewoners. Recht voor je deur. Waar zij kunnen genieten van een praatje, een kopje koffie en gezellige activiteiten, zoals bijvoorbeeld een potje badminton.


De bezetting bij de camper bestaat altijd uit: 1 vrijwilliger en 3 mensen die werken bij een van de organisaties die aangesloten zijn bij het netwerk van Deef. Elke keer zijn er weer andere organisaties vertegenwoordigd bij de camper. Bij de camper kan iedereen (zowel organisaties als inwoners) kennis maken met alle bruisende mogelijkheden en activiteiten die onze stad en dorpen te bieden heeft. Net zoals je op de camping een buurman gezellig tipt over die toffe fietsroute die je hebt gedaan vandaag en waar je die kan vinden.

Camper Deef staat 8 keer per maand van 10:00 tot 16:00 uur op een locatie in een wijk of dorp.


Functieomschrijving:

Als gastvrouw/gastheer van Camper Deef ben je verantwoordelijk voor het ophalen van de camper. Het opbouwen en afbouwen doe je samen met de betrokken organisaties. 

Je speelt een belangrijke rol in het sociale aspect van ons initiatief. Je gaat actief in gesprek met de bewoners van de wijk, waarbij je een luisterend oor biedt en een informeel praatje aangaat. Tijdens deze gesprekken ben je ook een vraagbaak voor inwoners, zodat je gevraagd tips kan geven over mogelijkheden in de stad. Die leer je allemaal van ons! Op deze manier lever je een waardevolle bijdrage aan het verbinden van inwoners aan elkaar en aan initiatieven in de stad. Want Deventer en haar dorpen heeft enorm veel te bieden en voor ieder wat wils. Eén dag bij de camper en je leert al enorm veel!


Taken:

Je haalt de camper op uit de stalling (5 minuten fietsen vanuit de binnenstad) en zorgt dat de camper om 09:30 op de locatie staat. Je eigen vervoersmiddel kun je eventueel veilig achterlaten in de stalling.

De camper is van 10 tot 16 uur open, om 16 uur ga je met z’n allen opruimen en zorg je dat de camper klaar is voor de volgende rit. Daarna breng je de camper weer terug naar de stalling. Je draait per keer 1 dagdeel mee. Dus van 10-13 uur, of van 13-16 uur. Dit is gemiddeld 2-4 keer/dagdelen per maand. Je mag zelf kiezen welke dagdelen.


Wij vragen:

  • Een geldig rijbewijs B
  • Verklaring omtrent gedrag (VOG) (eventueel aan te vragen via Deventer Doet)
  • Je bent in het bezig van een aansprakelijkheidsverzekering
  • Passie voor kamperen!
  • Spreek je meerdere talen? Kun je plat Deventers? Dat vinden we fantastisch!


Wat wij bieden:

  • Een super-sociale vrijwilligerservaring waarbij je veel mensen en organisaties uit Deventer leert kennen.
  • Een gezellige en informeel team
  • Een enorme hoeveelheid kennis over Deventer
  • Training gesprekstechnieken
  • Workshops van Deventer Doet
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Deventer Doet > Word jij gastheer/gastvrouw bij het buurthuis op wielen?

Over Deventer Doet