Skip Sidebar

Over ons

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Humanitas is er voor mensen die het even niet ...

Kinderen & JongerenBuurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
Deel
Vertellers gezocht voor Levensboek (vrijwilligers)

Vertellers gezocht voor Levensboek (vrijwilligers)

Structureel werk · Flexibele uren
H.G. Gooszenstraat 10, 7415 CL Deventer, Netherlands
Kinderen & JongerenBuurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
Activiteit Delen
Humanitas Deventer en Voorst
#79095
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Humanitas-afdeling-Deventer/activiteiten/Vertellers-gezocht-voor-Levensboek-vrijwilligers/79095 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De vereniging Humanitas Deventer/Voorst heeft een groepje schrijvers dat het leuk vindt om jouw levensverhaal op papier te zetten.

Uitgebreide omschrijving

Humanitas helpt bij het op papier zetten van jouw levensverhaal.


Komt het weleens voor dat je met iemand zit te praten over je leven en dat iemand zegt:  ‘Heb je er weleens over gedacht om wat je allemaal meegemaakt hebt op papier te zetten? ‘

Vaak reageer je dan met: ‘Ach, ik kan het wel vertellen maar op papier zetten, dat is een ander verhaal.’


Dat is jammer want zo gaat een stukje persoonlijke geschiedenis verloren. Bovendien hoef je het schrijven niet zelf te doen. De vereniging Humanitas Deventer/Voorst heeft een groepje schrijvers dat van schrijven hun hobby heeft gemaakt en het leuk vindt om jouw verhaal op papier te zetten. 


Hoe gaat zo iets?

Na een intake wordt een schrijver aan je voorgesteld. Wanneer er een klik is worden jullie aan elkaar gekoppeld en trekken jullie langere tijd met elkaar op: Jij, de verteller en de ander, de schrijver. De schrijver luistert, stelt soms vragen, maakt aantekening, neemt de gesprekken soms op. Van ieder gesprek maken zij meestal een verslag dat je te lezen krijgt. Klopt het nog, is het in de stijl die je leuk vind etc. De regie ligt bij jou, het wordt immers jouw boek. Samen stellen jullie het eindprodukt samen en daarna wordt het door Humanitas gedrukt. Jij betaalt voor deze dienst alleen de drukkosten.


Is het altijd een levensverhaal?

Een levensverhaal hoeft niet per se over een heel leven te gaan. Soms wil iemand graag een boekje over een betekenisvolle gebeurtenis of een verhaal dat het leven een andere wending gegeven heeft, of alleen losse verhalen over dingen die gebeurd zijn. Alles is mogelijk.

Mensen voor wie wij een levensboek hebben geschreven waren na afloop blij, zij reageerden met:

‘nu kan ik een periode afsluiten”

‘nu kan ik het beter met mijn familie delen’

‘er is een last van mijn schouders gevallen.’


Wil je meer weten?

Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten of ken je iemand voor wie het interessant kan zijn stuur dan een mailtje naar [email protected] of bel naar de coördinator telefoon nummer 0615568332

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Humanitas Deventer en Voorst > Vertellers gezocht voor Levensboek (vrijwilligers)

Over Humanitas Deventer en Voorst

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden en door steun van onze vrijwilliger op eigen kracht verandering brengen in hun situatie. De activiteiten van Humanitas zijn verdeeld over een aantal thema's, o.m. : • Eenzaamheid • Opvoeden • Opgroeien • Verlies.
Activiteiten in Deventer: Home-Start, Steungezinnen, Jongerenmaatjes Match, Match & Connect, Steun bij verlies en rouw en Humanitas Verbindt! met de activiteiten: Vriendenkring, Maatje25+ en het Levensboek.
Zie voor meer info onze website: www.humanitas.nl/deventer