Skip Sidebar
Lokaal FNV

Lokaal FNV

Sociale Onderneming

Over ons

De FNV is een vakbond, een vakbond is een vereniging van werknemers, deze bundeling van krachten zorgt voor tegengewicht naar werkgevers. Een vakbond onderhandeld bijvoorbeeld met werkgevers over de ...

Sociale rechtvaardigheidOuderenKinderen & Jongeren
Deel
FNV Adviesraadslid Sociaal Domein voor de Gemeente Deventer

FNV Adviesraadslid Sociaal Domein voor de Gemeente Deventer

Structureel werk · Flexibele uren
Grote Kerkhof 3, 7411kv Deventer, Nederland
Sociale rechtvaardigheidOuderenKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Lokaal FNV
#53030
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Lokaal-FNV/activiteiten/FNV-Adviesraadslid-Sociaal-Domein-voor-de-Gemeente-Deventer/53030 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Deze raad adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd in hun taak in het sociale domein. U neemt hieraan dan deel vanuit FNV.

Uitgebreide omschrijving

Vacature Adviesraad Sociaal Domein voor de Gemeente Deventer

We zoeken 2 FNV-kandidaten voor de Adviesraad Sociaal Domein (voorheen WMO-raad). Deze raad adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd in hun taak in het sociale domein.

Dit is een functie waarbij je zowel deelneemt aan de vergaderingen van Lokaal FNV als één van de deelgebieden van de Adviesraad en deze voorbereidt. Hierdoor vindt er kruisbestuiving plaats.


Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de onderstaande deelgebieden:

  • Mantelzorg
  • Ouderen
  • Mensen met een beperking
  • Ggz-cliënten/verslaafden/dak- thuislozen
  • Jeugd
  • Vrijwilligers

Daarnaast is het wenselijk dat je het leuk vindt beleidstukken en dergelijke door te nemen en inzichtelijk hebt wat deze inhouden voor het dagelijks leven van de inwoners van Deventer. Want iedereen kan ten slotte met zorg te maken krijgen. 

 

Het is handig wanneer je al mensen in je netwerk hebt die je van informatie ten aanzien van het specifieke deelgebied kunnen voorzien. Hiernaast kan de communicatie met de achterban vanuit FNV of de gemeente plaatsvinden. De gemeente Deventer ondersteunt primair de adviesraad.


Wat zijn de functie voorwaarden?        

De functie is op vrijwillige basis, maar kennen wel een tegemoetkoming in reiskosten en vergoeding van andere onkosten. De WMO-raad kent ook eigen gemeentelijke regelingen hierin. FNV biedt je ook allerlei mogelijkheden om te ontwikkelen via cursussen en scholingen. Ook zijn er overleggen met andere Lokale netwerken in Oost en worden de netwerken gecoacht en begeleid door bestuurders Lokaal. Ook kun je voor praktische zaken terugvallen op ons secretariaat. Actief zijn als kaderlid van de FNV betekend dat je een idealistisch inslag hebt en mensen wilt helpen, maar ook dat je lid bent van de FNV.


Wat levert de functie je persoonlijk op?   

Je vergroot je netwerk, bent maatschappelijk actief in je eigen dorp of stad op maatschappelijk gebied. Hiernaast kan dit vrijwilligerswerk natuurlijk bijdragen aan je professionele carrière of kan het een leuke manier zijn om je dag zinvol te besteden. Wat is er leuker dan vanuit jouw sociale hart te kunnen bijdragen aan een sociale samenleving?


Interesse?

Laat ons je motivatie weten en wij nemen contact met je op voor nadere informatie.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Lokaal FNV > FNV Adviesraadslid Sociaal Domein voor de Gemeente Deventer

Over Lokaal FNV

De FNV is een vakbond, een vakbond is een vereniging van werknemers, deze bundeling van krachten zorgt voor tegengewicht naar werkgevers. Een vakbond onderhandeld bijvoorbeeld met werkgevers over de cao. Hebben we veel leden in een sector, dan hebben we ook meer invloed aan de onderhandelingstafel. Als er misstanden zijn in een bedrijf, dan kunnen we leden op de werkvloer organiseren. De FNV is de grootste vakbond van Nederland en heeft bijna één miljoen leden.