Skip Sidebar
Lokaal FNV

Lokaal FNV

Sociale Onderneming

Over ons

De FNV is een vakbond, een vakbond is een vereniging van werknemers, deze bundeling van krachten zorgt voor tegengewicht naar werkgevers. Een vakbond onderhandeld bijvoorbeeld met werkgevers over de ...

Sociale rechtvaardigheidOuderenKinderen & Jongeren
Deel
FNV Teamlid werkgroep 'Beïnvloeding gemeentelijk beleid'

FNV Teamlid werkgroep 'Beïnvloeding gemeentelijk beleid'

Structureel werk · 2–4 uur/week
Gotlandstraat 2A, 7418 AZ Deventer, Nederland
Sociale rechtvaardigheidOuderenKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Lokaal FNV
#53059
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Lokaal-FNV/activiteiten/FNV-Teamlid-werkgroep-Beinvloeding-gemeentelijk-beleid/53059 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als werkgroep lid beïnvloedt je de gemeente. In overleg met de overige leden bepaal je op welke onderwerpen.

Uitgebreide omschrijving

Lokaal FNV Deventer gaat in 2022 samen met Lokaal FNV Salland. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe bestuurs- en werkgroepleden die actief willen worden als FNV-kaderlid in de gemeenten Deventer, Raalte, Olst en Wijhe.


Voor de werkgroep beïnvloeding gemeentelijk beleid, zijn we op zoek naar teamleden die zich willen inzetten om de gemeente een klein stukje beter te maken. De werkgroep analyseert welke onderwerpen in de gemeente speelt en op welk vlak we invloed willen uitoefenen op het gebied van werk, inkomen, WMO/zorg, (energie)armoede en wonen.


Wij organiseren themabijeenkomsten, netwerkbijeenkomsten, informatiebijeenkomsten en spreken in bij de gemeenteraad of benaderen de politiek. Aandacht vragen voor een specifiek onderwerp doen we ook op andere (ludieke) manieren of via de pers. 


Wil jij ook maatschappelijk actief worden en je inzetten voor een betere samenleving voor ons allemaal? Laat het ons dan weten. Het netwerk bepaalt aan de hand van het meerjarenbeleidsplan van FNV zijn eigen prioriteiten en overlegt hier ook over met de andere netwerken in de regio. 


Deze functie is op vrijwillige basis, maar kent wel een tegemoetkoming in reiskosten en vergoeding van andere onkosten. FNV biedt je ook allerlei mogelijkheden om te ontwikkelen via cursussen en scholingen. Ook zijn er overleggen met andere Lokale netwerken in Oost en worden de netwerken gecoacht en begeleid door bestuurders Lokaal. Ook kun je voor praktische zaken terugvallen op ons secretariaat. Actief zijn als kaderlid van de FNV betekend dat je een idealistisch inslag hebt en mensen wilt helpen, maar ook dat je lid bent van de FNV.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Lokaal FNV > FNV Teamlid werkgroep 'Beïnvloeding gemeentelijk beleid'

Over Lokaal FNV

De FNV is een vakbond, een vakbond is een vereniging van werknemers, deze bundeling van krachten zorgt voor tegengewicht naar werkgevers. Een vakbond onderhandeld bijvoorbeeld met werkgevers over de cao. Hebben we veel leden in een sector, dan hebben we ook meer invloed aan de onderhandelingstafel. Als er misstanden zijn in een bedrijf, dan kunnen we leden op de werkvloer organiseren. De FNV is de grootste vakbond van Nederland en heeft bijna één miljoen leden.