Skip Sidebar

Over ons

Stichting Parentshouse Deventer is er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een scheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak ...

ZorgWelzijnKinderen & Jongeren
Deel

Bestuurslid Parentshouse Deventer

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
7431 PN, Diepenveen, Overijssel, Nederland
BestuurFondsenwervingLobbyingFinanciën
ZorgWelzijnKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Stichting Parentshouse Deventer
#52309
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Stichting-Parentshouse-Deventer/activiteiten/Bestuurslid-Parentshouse-Deventer/52309 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken bestuursleden die het initiatief, Parentshouse Deventer, met ons verder willen ontwikkelen en eventueel willen uitbreiden.

Uitgebreide omschrijving

De Stichting Parentshouse Deventer biedt tijdelijke huisvesting aan een ouder die ten gevolge van een scheiding of relatie-time-out geen woonruimte kan vinden in de buurt van de kinderen. 


We zijn een klein en jong initiatief van één jaar oud. Uitgangspunten, werkwijze en organisatie zijn uitgewerkt. Tevens hebben we een mooie ingerichte woning waar ouders gebruik van kunnen maken. Het bestuur bestaat uit drie personen, we zoeken bestuursleden die het initiatief met ons verder willen ontwikkelen en eventueel willen uitbreiden.


Zie voor meer informatie de website van Parentshouses Nederland


We denken aan mensen die: 

·       Zich aangetrokken voelen tot de doelstelling van het Parentshouse 

·       Maatschappelijk betrokken zijn en kennis hebben van de zorgsector

·       Samen met een collega de aanmeldingen en intake van nieuwe bewoners kunnen verzorgen

·       Na een korte inwerkperiode het Parentshouse kunnen vertegenwoordigen naar externe partijen

·       Het een uitdaging vinden om het initiatief verder uit te bouwen


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dorothy den Boer, voorzitter bestuur.
Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Parentshouse Deventer

Stichting Parentshouse Deventer is er om tijdelijke woonruimte te bieden aan ouders met kinderen die zich in een scheiding situatie bevinden. Als samenwonen niet meer gaat ontstaat in de praktijk vaak zoektocht meestal voor één van de ouders naar geschikte woonruimte waarin ook de kinderen welkom zijn.

Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt vaak tot veel extra spanningen dit door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn, contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van werk en ziektekostenverzekering.

Stichting Parentshouse Deventer wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.
Onze Stichting is onderdeel van de landelijke Koepelorganisatie Stichting Parentshouses Nederland