Skip Sidebar

Over ons

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, concert- en museumbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij ...

WelzijnOuderenKunst & cultuur
Deel
Kun jij overdag mee met onze ouderen op stap?

Kun jij overdag mee met onze ouderen op stap?

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
WelzijnOuderenKunst & cultuur
Activiteit Delen
Stichting Vier het Leven
#78015
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Stichting-Vier-het-Leven3/activiteiten/Kun-jij-overdag-mee-met-onze-ouderen-op-stap/78015 om je aan te melden

Contactpersoon

Daphne Meerdink VeldboomStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Voor Stichting Vier het Leven zoeken wij gastvrouwen en -heren die met name overdag en door de weeks mee kunnen met de uitjes naar film, theater en museum.

Uitgebreide omschrijving

WAT DOET VIER HET LEVEN?

Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met ons team gestalte aan, zodat wij jaarlijks kunnen rekenen op ongeveer 30.000 deelnames.


WAT GA JIJ DOEN?

Met jouw werk draag je bij aan onze missie om ouderen de kans te blijven bieden om het leven te vieren en er samen met anderen op uit te gaan. 


Als gastvrouw of gastheer van Vier het Leven begeleid je maximaal 3 ouderen per keer naar het theater, filmhuis of museum. Deelnemende ouderen worden persoonlijk door jou opgehaald, tijdens de voorstelling begeleid en na afloop weer thuisgebracht. Gedurende het uitstapje bied je een ondersteunende arm en warme gezelligheid die nodig is om samen te genieten van een heerlijke middag (of avond).

 

WAT BIEDEN WIJ JOU?

Veel plezier, afwisseling, uitdaging en voldoening! Een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Ruimte voor eigen initiatief en inbreng.

Bijwonen van culturele evenementen in jouw regio. Begeleiding om ons digitale systeem onder de knie te krijgen.

 

OVER JOU

Om jouw rol als gastvrouw/ gastheer succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen, ben je open en toegankelijk en luister je oprecht naar de ander. Verder beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en 5-deurs auto (i.v.m. een eventuele rollators). Graag op werkdagen en op zondag overdag beschikbaar. De benodigde VOG vragen wij kosteloos voor je aan.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, concert- en museumbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos uit te gaan.
Vier het Leven telt landelijk 2000 vrijwilligers die zorgen voor een persoonlijke begeleiding van de ouderen. Elke vrijwilliger begeleidt maximaal drie ouderen per uitje waarbij ‘samen uit, samen genieten’ centraal staat. De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk en het wegnemen van drempels. De vrijwilligers halen de ouderen en brengen ze weer thuis. Persoonlijke begeleiding, vervoer, entree en consumpties: Vier het Leven zorgt ervoor.
In Deventer is Vier het Leven sinds 2017 actief, met 20 vrijwilligers die vele ouderen begeleiden naar het theater of filmhuis.