Skip Sidebar

Over ons

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, concert- en museumbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij ...

WelzijnOuderenKunst & cultuur
Deel
Vrijwilligers gezocht voor het digitale ontmoetingsplein!

Vrijwilligers gezocht voor het digitale ontmoetingsplein!

Taak · 0–2 uur
Vanuit huis
WelzijnOuderenKunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Vier het Leven
#56427
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Stichting-Vier-het-Leven3/activiteiten/Vrijwilligers-gezocht-voor-het-digitale-ontmoetingsplein/56427 om je aan te melden

Contactpersoon

Daphne Meerdink VeldboomStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Binnenkort wordt het digitale ontmoetingsplein van Vier het Leven gelanceerd. We zoeken redactie-, helpdesk- en online vrijwilligers

Uitgebreide omschrijving

Het Vier het Leven Cultureel Digitaal Ontmoetingsplein

Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met Vier het Leven al jaren gestalte aan. Naast fysieke ontmoetingen willen we ouderen óók een digitale ontmoetingsplek bieden: het Vier het Leven Cultureel Digitaal Ontmoetingsplein. Dit digitale plein biedt ruimte voor ontmoeting, culturele inspiratie, persoonlijke verhalen en is een online plek om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen.

In het najaar van 2022 wordt het digitale ontmoetingsplein van Vier het Leven gelanceerd met een online mediatheek, aanbod van georganiseerde online activiteiten, een digitaal prikbord en een link naar het online reserveren voor onze reguliere activiteiten. Het plein is 24 uur per dag toegankelijk. Ook ouderen die niet meer fysiek met ons mee uit kunnen gaan, kunnen op deze manier online blijven meedoen. En ouderen die in gebieden wonen waar we nu als Vier het Leven nog niet actief zijn, kunnen het plein bezoeken en aan de online activiteiten deelnemen. 

Om het ontmoetingsplein inspirerend, toegankelijk en verrassend te maken en te houden, zijn wij op zoek naar vrijwilligers!


Redactievrijwilligers

Wij zoeken creatieve, enthousiaste redactievrijwilligers om het digitale ontmoetingsplein van Vier het Leven te laten bruisen! Je helpt mee om het plein verder te ontwikkelen, content voor het plein te creëren en deze bindend, boeiend en actueel te houden en de mediatheek te verrijken. Schrijf je graag en denk je dat jij onze pleingasten kunt inspireren? Schud jij met gemak ‘de cultuurtip van de week’ uit je mouw en vind je het leuk om regelmatig een geschikt gespreksonderwerp op ons prikbord te plaatsen? Of heb je een interessant netwerk en lijkt het jou juist leuk om op zoek te gaan naar contentpartners of leuke gastsprekers/artiesten voor onze online bijeenkomsten? Meld je dan aan als redactievrijwilliger! Een complete functieomschrijving kun je opvragen. We zoeken meerdere redactievrijwilligers om zo een echte redactiepool op te bouwen.


Helpdeskvrijwilligers

Ben je een computerliefhebber? Handig met tablet, laptop en smartphone? Laat onze deelnemers ook het gemak en het plezier van de digitale wereld van Vier het Leven ervaren, word helpdeskvrijwilliger!

Als helpdeskvrijwilliger help je om onze deelnemers in te laten loggen bij Vier het Leven, zodat zij online hun reserveringen kunnen maken en/of het digitale ontmoetingsplein kunnen bezoeken. Voor sommige ouderen is de digitale wereld al best vanzelfsprekend. Anderen hebben er meer moeite mee en zullen wel eens hulp nodig hebben bij het online reserveren, het inloggen of een vraag hebben over deelname aan een online activiteit. Voor deze vragen kunnen onze deelnemers terecht bij onze helpdesk. Als helpdeskvrijwilliger help jij hen dan verder, telefonisch of per e-mail.


Online gastvrouwen/gastheren en gastsprekers

Voor onze interactieve online bijeenkomsten via Zoom zijn we op zoek naar gastsprekers en gastvrouwen/gastheren om de bijeenkomsten (met kleine groepjes ouderen) te begeleiden. Ken je (of ben je) een enthousiaste muzikant, actrice, spreker, dichter etc. of iemand die online heel enthousiast kan vertellen over een cultureel onderwerp, een hobby of verzameling? Of lijkt het je leuk om bijvoorbeeld maandelijks een boekenclub of tekenclub te begeleiden of af en toe gezellig met elkaar na te praten over een vooraf door jou geselecteerde voorstelling uit de mediatheek? Dan komen we graag met jou in contact!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, concert- en museumbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos uit te gaan.
Vier het Leven telt landelijk 2000 vrijwilligers die zorgen voor een persoonlijke begeleiding van de ouderen. Elke vrijwilliger begeleidt maximaal drie ouderen per uitje waarbij ‘samen uit, samen genieten’ centraal staat. De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk en het wegnemen van drempels. De vrijwilligers halen de ouderen en brengen ze weer thuis. Persoonlijke begeleiding, vervoer, entree en consumpties: Vier het Leven zorgt ervoor.
In Deventer is Vier het Leven sinds 2017 actief, met 20 vrijwilligers die vele ouderen begeleiden naar het theater of filmhuis.