Skip Sidebar

Over ons

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, concert- en museumbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij ...

WelzijnOuderenKunst & cultuur
Deel
Vrijwilligerscoördinator

Vrijwilligerscoördinator

Structureel werk · 4–8 uur/week
Deventer, Overijssel, Nederland
WelzijnOuderenKunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Vier het Leven
#46816
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Stichting-Vier-het-Leven3/activiteiten/Vrijwilligerscoordinator/46816 om je aan te melden

Contactpersoon

Daphne Meerdink VeldboomStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Eén team, twee doelen: blije vrijwilligers en tevreden deelnemers; ingrediënten voor een leuk cultureel uitje!

Uitgebreide omschrijving

Stichting Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoek met begeleiding voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen, willen of durven ondernemen. Cultuur inspireert en verbindt en onder het motto ‘Samen Uit, Samen Genieten’ geven we hier met ons team gestalte aan, zodat wij jaarlijks kunnen rekenen op ongeveer 30.000 deelnames.


WAT GA JIJ DOEN?

Je draagt met jouw vrijwilligerswerk bij aan onze missie om ouderen de kans te blijven bieden om het leven te vieren en er samen met anderen op uit te gaan. Per programmagebied zorg jij ervoor dat het vrijwilligersteam compleet is met als doel dat onze deelnemers onbezorgd kunnen deelnemen aan de uitjes. Dit is wat jij concreet gaat doen:

o Je voert intakegesprekken met mogelijke nieuwe vrijwilligers.

o Je neemt nieuwe vrijwilligers aan en regelt de activering van deze vrijwilligers binnen Vier het Leven.

o Je registreert talenten, vaardigheden en expertises van (nieuwe) vrijwilligers.

o Je organiseert vrijwilligersbijeenkomsten en nodigt vrijwilligers van het team hiervoor uit.

o Je onderhoudt (1-op-1) contact met de vrijwilligers van het team met als doel hen te binden en te behouden.


WAT BIEDEN WIJ JOU?

Veel plezier, afwisseling, uitdaging en voldoening! Een enthousiast team met passie voor het mooie werk. Ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Bijwonen van culturele evenementen in jouw regio. Begeleiding om ons digitale systeem onder de knie te krijgen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan en je werk met zelfvertrouwen en plezier kunt doen, volg je een basistraining die past bij het vrijwilligerswerk dat je gaat doen.


OVER JOU

Eén team, twee doelen: blije vrijwilligers en tevreden deelnemers; ingrediënten voor een leuk cultureel uitje!

Om jouw rol succesvol te kunnen uitvoeren, heb jij affiniteit met ouderen en het samenwerken met anderen. Je bent doortastend en daadkrachtig in het vinden en werven van vrijwilligers. Daarnaast ben jij de verbindende factor in het team, met jouw manier van communiceren en proactieve houding blijf je het team motiveren. Je bent uiteraard handig met de computer.


INTERESSE?

Stuur dan z.s.m. je cv met een korte motivatie naar: Daphne Meerdink Veldboom - Regiocoördinator Overijssel en Apeldoorn Voor vragen over deze functie kun je ook contact opnemen met Daphne. Voor meer informatie over Vier het Leven: zie de website

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Stichting Vier het Leven > Vrijwilligerscoördinator

Over Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, concert- en museumbezoeken voor ouderen die veelal thuis zitten. Zij worden van deur tot deur begeleid en genieten van een arrangement waarbij alles is geregeld om zorgeloos uit te gaan.
Vier het Leven telt landelijk 2000 vrijwilligers die zorgen voor een persoonlijke begeleiding van de ouderen. Elke vrijwilliger begeleidt maximaal drie ouderen per uitje waarbij ‘samen uit, samen genieten’ centraal staat. De kracht van Vier het Leven zit in het maatwerk en het wegnemen van drempels. De vrijwilligers halen de ouderen en brengen ze weer thuis. Persoonlijke begeleiding, vervoer, entree en consumpties: Vier het Leven zorgt ervoor.
In Deventer is Vier het Leven sinds 2017 actief, met 20 vrijwilligers die vele ouderen begeleiden naar het theater of filmhuis.