Skip Sidebar

Over ons

\n\nActiviteiten\n\n

Sociale rechtvaardigheid
Deel
Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

Structureel werk · Flexibele uren
Diepenveen, Overijssel, Nederland
BestuurFinanciënCoördinerenSociaal contactBoodschappen doenNederlands
Buurt & omgevingOuderenMensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen
#61308
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/Vrijwillige-Hulpdienst-Diepenveen/activiteiten/Bestuursleden-gezocht/61308 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor onze vereniging die hand-en-spandiensten voor dorpsgenoten verricht zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Uitgebreide omschrijving

Voor onze vereniging zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. We willen graag nogmaals een oproep doen. De huidige bestuursleden zijn op gevorderde leeftijd en voor het voortbestaan van onze vereniging is het dringend nodig dat er verjonging komt.


De VHD is een vrijwilligersorganisatie sinds 1976 en nog steeds actief in Diepenveen. De vereniging is opgericht om kleine diensten te verlenen aan inwoners van Diepenveen en naaste omgeving, die daarin zelf niet kunnen voorzien. Door de komst van de participatiewet en het landelijke initiatief “Eén tegen eenzaamheid” is dit nog steeds actueel. Er wordt vrijwilligerswerk gedaan op Sparrenheuvel en bij hulpvragen door inwoners van Diepenveen waarvoor (nog) geen professionele hulp of hulp van naasten beschikbaar is. Het gaat dus om Noaberschap.


We bemiddelen en/of proberen een vrijwilliger in te zetten. Dat kan gaan om allerlei hulpvragen zoals boodschappen doen, vervoer( bijv. van en naar het ziekenhuis) wandelen, fietsen op de duofiets, bezoekjes, administratie etc. Iedere donderdagmorgen is er een koffieochtend in het Hof van Salland en onlangs is er op maandag gestart met een spelletjesmiddag. De bemiddeling bij hulpvragen en het vrijwilligerswerk op Sparrenheuvel wordt door coördinatoren gedaan. Coördinatoren nemen ook deel aan het bestuursoverleg. Daarnaast bestaat het bestuur uit een voorzitter, secretaresse en penningmeester. Het werk neemt niet veel tijd in beslag, we vergaderen ongeveer 4 keer per jaar over de lopende zaken.


Als je het leuk vindt om je bestuurlijk in te zetten voor medebewoners van ons dorp komen we graag met jou in contact. Ook als je meer wilt weten over de diverse functies dan horen we graag van jou.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen