Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen ...

Kunst & cultuurSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Deel
Coördinator bij de VoorleesExpress Deventer

Coördinator bij de VoorleesExpress Deventer

Structureel werk · 1–2 uur/week
Stromarkt 18, 7411 PK Deventer, Netherlands
BegeleidingOnderwijsLezen & schrijven
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
de Bibliotheek Deventer
#47829
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/de-Bibliotheek-Deventer/activiteiten/Coordinator-bij-de-VoorleesExpress-Deventer/47829 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gedurende een periode van 20 weken begeleid je voorlezers en gezinnen. Je bent ongeveer tussen de 30 - 50 uur kwijt in een half jaar.

Uitgebreide omschrijving

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar.


Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > de Bibliotheek Deventer > Coördinator bij de VoorleesExpress Deventer

Over de Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen. De Bibliotheek is een plek om te ontspannen, te ontmoeten, maar ook om zelf iets te organiseren. En er is meer. We zijn ook een plek waar je je kunt ontwikkelen. Waar je om ondersteuning kunt vragen, zodat je mee kunt (blijven) doen.

De wereld verandert snel. De Bibliotheek is en blijft plek waar je hulp en antwoorden vindt. Online en in onze vestigingen. Waar we aandacht hebben voor jouw vragen en jouw verhaal. Maar ook waar je zelf een bijdrage kunt leveren door je kennis, talenten of ideeën met anderen te delen. We zijn een laagdrempelige en gastvrije plek. We zijn jouw Bibliotheek.