Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen ...

Kunst & cultuurSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Deel
Gastheer/-vrouw Athenaeumbibliotheek

Gastheer/-vrouw Athenaeumbibliotheek

Structureel werk · 4 uur/week
Stromarkt 18, 7411 PK Deventer, Netherlands
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
de Bibliotheek Deventer
#28542
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/de-Bibliotheek-Deventer/activiteiten/Gastheer-vrouw-Athenaeumbibliotheek/28542 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

De eeuwenoude Athenaeumbibliotheek, gesticht in 1560, is de oudste stadsbibliotheek van Nederland. De bibliotheek is samen met het Historisch Centrum Overijssel gehuisvest aan Klooster 12, in de panden van het Buiskenshuis, een voormalig zusterhuis van de Moderne Devotie. Aan Klooster 12 kunnen bezoekers terecht voor de inzage van niet-uitleenbare materialen uit de collectie. Daarnaast zijn er regelmatig tentoonstellingen te zien, met stukken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek of van andere culturele instellingen. We zoeken gastheren/-vrouwen die toezicht willen houden bij onze tentoonstellingen en het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers willen zijn. Wat je voor ons gaat doen: Als gastheer/-vrouw Athenaeumbibliotheek ben je mede het gezicht van de bibliotheek en heb je de belangrijke rol om bezoekers gastvrij te ontvangen. Je bent het eerste visitekaartje voor bezoekers. Je kunt bezoekers meer over de tentoonstelling vertellen die op dat moment te zien is. Bezoekers die voor de inzage van materialen komen, verwijs je door naar de studiezaal. Veelvoorkomende vragen over bijvoorbeeld de inzage en het lenen van boeken, kun je beantwoorden. Bij andere vragen verwijs je bezoekers door naar medewerkers van de Athenaeumbibliotheek. Je werkt zelfstandig met een medewerker als back-up. Je bent gastvrij Je bent proactief en niet bang om op mensen af te stappen Je bent representatief en communicatief vaardig Je kan goed zelfstandig werken Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar (di, wo, do) oor vragen over de vacature kun je terecht bij Judith Tool, coördinator vrijwilligers van de Bibliotheek Deventer (telefoon: 06 33100444), of bij Susanne de Jong, medewerker Publiek en Collectie Athenaeumbibliotheek (telefoon: 0570-675761).

Werktijden

di-wo-do Diensten van 9.45 tot 13.45 en 13.30 - -17.15

BijzondereVoorwaarden

Heb je interesse in deze functie dan vragen we je om ons je motivatiebrief en CV toe te sturen naar [email protected]
Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

de Bibliotheek Deventer
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > de Bibliotheek Deventer > Gastheer/-vrouw Athenaeumbibliotheek

Over de Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen. De Bibliotheek is een plek om te ontspannen, te ontmoeten, maar ook om zelf iets te organiseren. En er is meer. We zijn ook een plek waar je je kunt ontwikkelen. Waar je om ondersteuning kunt vragen, zodat je mee kunt (blijven) doen.

De wereld verandert snel. De Bibliotheek is en blijft plek waar je hulp en antwoorden vindt. Online en in onze vestigingen. Waar we aandacht hebben voor jouw vragen en jouw verhaal. Maar ook waar je zelf een bijdrage kunt leveren door je kennis, talenten of ideeën met anderen te delen. We zijn een laagdrempelige en gastvrije plek. We zijn jouw Bibliotheek.