Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen ...

Kunst & cultuurSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Deel
Vrijwilliger bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Vrijwilliger bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Structureel werk · 1–4 uur/week
Stromarkt 18, 7411 PK Deventer, Netherlands
Kunst & cultuurSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
de Bibliotheek Deventer
#56533
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/de-Bibliotheek-Deventer/activiteiten/Vrijwilliger-bij-het-Informatiepunt-Digitale-Overheid/56533 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwilliger wijs je de weg naar de juiste informatie op de websites van de diverse overheidsinstanties.

Uitgebreide omschrijving

Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? Weet jij je weg te vinden op internet? En dan speciaal op de websites van diverse overheidsinstanties, of wil je je daar graag in verdiepen? En ben je voor minimaal één dagdeel in de week beschikbaar? Dan ben jij de vrijwilliger voor de Bibliotheek Deventer! 

 

Het Informatiepunt Digitale Overheid is dé plek waar mensen terecht kunnen met vragen over de digitale overheid. Bijvoorbeeld over de belastingaangifte, AOW, huurtoeslag, werk, persoonsgebonden budget, uitkeringen, DigiD, verantwoord omgaan met geld en wat je moet regelen bij belangrijke levensgebeurtenissen als geboorte en scheiding.  

 

Wat ga je doen? 

Als vrijwilliger wijs je de weg naar de juiste informatie op de verschillende websites. Ondertussen let je op of de klant meer nodig heeft. Dat maak je bespreekbaar en je zorgt voor een warme overdracht naar de juiste gespecialiseerde instantie.  

Je maakt deel uit van een collegiaal team van medewerkers. Op het moment dat jij het IDO bemenst zijn er maatschappelijke organisaties aanwezig die dieper in kunnen gaan op de vragen waarmee je bij het IDO te maken krijgt.  

Het IDO is een samenwerkingsinitiatief van de Koninklijke Bibliotheek, de Openbare Bibliotheken en het Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD). In dit netwerk zitten onder andere de Belastingdienst, het CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, de SVB en het UWV. 

 

Scholing 

Belangrijk om goed te kunnen helpen is kennis van de overheidsorganisaties en de processen van de bibliotheek. Daarvoor bieden we een scholing aan die bestaat uit een deel e-learning en een deel waarin klantcontact centraal staat. In totaal ben je hier ongeveer 3 dagdelen mee bezig. 


Dit ben jij  

Je bent iemand die gastvrij is en op een laagdrempelige wijze contact kan maken met de bezoekers van het IDO. Je weet hoe je de vraag achter de vraag kunt achterhalen. Je laat de regie zoveel mogelijk bij de bezoeker zelf. Respect en vertrouwelijkheid vind jij vanzelfsprekend. 

 

Dit zijn wij 

De Bibliotheek Deventer is een professionele organisatie die de ontwikkeling van alle Deventenaren belangrijk vindt. We bevelen aan, wijzen de weg en bieden steuntjes in de rug als het gaat om lezen, leren of ontwikkelen. Dat doen we laagdrempelig en dichtbij. De inzet van vrijwilligers is hierbij heel belangrijk. Ze maken een essentieel onderdeel uit van onze Bibliotheek. Naast kwaliteiten, talenten en motivatie brengen vrijwilligers hun hele persoon en achtergrond mee. En dat verwelkomen we. Wij gaan voor diversiteit!   

 

Belangstelling 

Heb je belangstelling? Stuur je sollicitatie voor 25 november naar Bernadet Kolkman (of bel haar voor meer informatie). 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > de Bibliotheek Deventer > Vrijwilliger bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Over de Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek Deventer is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Misschien wel zoals je ons al jaren kent. Maar intussen kun je zoveel meer. Met ons en bij ons. Alleen of met anderen. De Bibliotheek is een plek om te ontspannen, te ontmoeten, maar ook om zelf iets te organiseren. En er is meer. We zijn ook een plek waar je je kunt ontwikkelen. Waar je om ondersteuning kunt vragen, zodat je mee kunt (blijven) doen.

De wereld verandert snel. De Bibliotheek is en blijft plek waar je hulp en antwoorden vindt. Online en in onze vestigingen. Waar we aandacht hebben voor jouw vragen en jouw verhaal. Maar ook waar je zelf een bijdrage kunt leveren door je kennis, talenten of ideeën met anderen te delen. We zijn een laagdrempelige en gastvrije plek. We zijn jouw Bibliotheek.